Lucia Videos


Lucia Videos 2


Lucia

Lucian igår gick jätte bra och det var kul! :D

Dagen började med stress kl 9 när Elin kom hit för vi skulle fixa håret tillsammans. Elin var en av Luciorna, (lite tack vare mig eftersom jag var den som skrev upp henne på listan!) :P Vi stressade med håret och tiden försvann, 10 minuter innan tåget skulle gå packade vi ihop lucialinnena och kransar och styrde för att hämta upp Stinha.



Väl inne i NY åt vi lunch och tog sen en taxi upp till kyrkan. Genrepet tog över en timme, och det blev många fel, kanske bra så att felen kom då och inte när allt hade börjat.

Efter genrepet hade vi 40 minuter på oss att äta lunch, byta om och ställa upp oss. Kanske låter som mycket tid men det var stress! Men bra stress! : ) Kl 4 körde vi första konserten, sen kl 6 och 8 med. En från programmet Svenska New York fruar var i publiken och Uma Thurman, lite kul faktiskt.


Jag och Lucia Elin



Allt gick bra, ingen svimma eller sjöng falskt :P. Jag hoppas jag kan få tag på nån som har ett foto från konserten, det skulle vara kul att ha.

Efter vi konserterna åt vi god Daim och Ahlgrens bilar : ) Och sen gick vi ner till tåget. På väg ner dit ser vi ytterligare ett bekant ansikte. Scott Speedman som spelade Ben i Felicity. Det var Sofia som hade hökögon och fick syn på han, haha. Jag trodde inte Sofia när hon sa att det var han så vi var ju tvugna att fråga och ja, det var det. :P

Genrepet

Genrepet i söndags gick bra och dom 4½ timmarna vi var där gick fort : ) Vi började med att binda våra egna kransar, min blev bra och nu ligger den i en plastpåse i kylsåpet, så när jag tar upp den på lördag hoppas jag den är lika fin!

Efter kransbindningen gick vi för att gå igenom programmet och sjunga igenom alla låtarna. Alla körer, 2 solosångare som sjöng opera och ett band var intryckta i kapellet. Det kommer bli så bra på lördag, de 2 operasångarna var grymt duktiga, och när dom sjöng, tillsammans med oss körer och alla ståkar lät det väldigt bra. Gåshud på det!

Kommer bli så kul på lördag och jag hoppas det kommer vara nån där som tar kort eller filmar!



Jag och Stinha med våra kransar vattnade i plastpåsar.

Hanukkah

För en vecka sen så började Hanukkahan och imorrn slutar den. Eftersom Brenda är judinna så firas den här. Innan varje middag på kvällen så tänder man deras ljusstake, ett ljus extra varje dag. Sen så ber dom en bön på heberiska, som barnen faktiskt kan utantill, imponerande!

Sen så äter man middag och efter det så är det paketöppning. Varje dag i 8 dagar får barnen paket, det här är ju som deras jul. En del stackare som är helt judiska firar ingen jul alls. Som tur firar den här familjen både jul och Hanukka, så det blir dubbelt så mycket presenter för barnen.

 

Min och August hemmamålade ljusstake till vänster : ) Ett mästerverk!

Kul att se hur dom firar Hanukkah, det kommer nog vara den första och sista gången jag gör det, så det var kul att få vara med om.

7e december

Tisdag idag, Augie har vart sjuk ett par dagar men mådde lite bättre igår. Trodde vi... Imorse fick jag hämta upp honom från skolan tidigare för han inte mådde bra, resten av dagen har vi bara vart hemma och tagit det lugnt, Ganska skönt ändå med tanke på att det har vart nollgradigt både igår och idag, jag har alltså sluppit vara ute i kylan och lekt :P

Igår kom den första "snön". Små, små vita prickar man knappt såg föll ner, inget av det fastnade självklart inte på marken men ändå, det är en början!

Annars har det inte hänt nåt annat idag, jag skippar starbucks mötet ikväll, ska sitta i min säng och kolla på webb tv : )

Nu plingar min bagels, kvällsmaten är klar!

Ikea

Idag körde jag till IKEA i New Jersey. Började jobba kl 530 så det kändes smidigare att ta bilen istället för tåg in till NY och sen tunnelbanan ända ner till Brooklyn. Så jag, Veronika och Cassandra packade in oss i saaben och navigerade oss ner. Tog under 40 minuter så det var helt lagom. Jag handlade pepparkasdeg, julmust, kaviar, kexchoklad, delicatobollar, Daim till flickorna, och, ja det var nog det. : ) Kunde inte hålla mig ifrån delicatobollarna särskilt länge, åt upp 3 direkt i bilen :P

Efter IKEA åkte vi till ett köpcentrum som låg precis brevid, jätte fint var det med alla butiker man kan tänka sig. Fyndade en vinterjacka som jag kan ha när jag är i parken och leker och ett par fina party skor : )

Kom hem runt 3 så det var perfekt! Dit måste vi fler gånger!


Nu kallar sängen. Godnatt!



Åh, just det. Imorrn är det genrep med Lucia, sen är det bara hem och stryka lucialinnen och ladda!

RSS 2.0