10 dagar!!!

Det är 10 dagar tills Sammy kommer! Hur ska jag hinna jobba, åka till Washington, fira 4th of July, packa, gymma och göra allt?! Det känns konstigt att det bara är 10 dagar, speciellt eftersom 3 av dom ska spenderas i Washington. Men det är kul, då går tiden snabbt! : )



Video midsommar



Ganska lång, men lite kul att ha : ) Ganska hög volym med.

Tisdag

Här flyter allt på som vanligt. Eller lugnare än vanligt faktiskt eftersom tejejerna är på camp. Det är bara jag och August och vi spenderar våra dagar i poolen eller i parken. Skönt att kunna vara mer självständig och inte behöva passa tider att komma hem till, vi lunchar ute med, så vi är bara hemma när det är dags för att sova.

Över 30 grader i skuggan har det vart nu de sista dagarna och helgen ska det bli lite svalare här i NY. Däremot i Washington DC (där jag ska va) ska det blir ännu varmare! :P Vi åker lördag morgon. Jag ska antagligen sova över hos Claire (Australien) på fredag eftersom hon bor i White Pains där bussen går från. Och jag hoppas hon kan klippa mitt hår då : ) Vi pratade lite om det i söndags, och hon klipper sig själv och sina kompisar och så då det ska nog blir bra! Haha, spara pengar inför Miami!




Walking

Igår kväll efter firandet gick vi hela vägen upp till tåget, vädret var helt perfekt hela dan. Inte för varmt, inte så fuktigt och nere vid vattnet blåste det skönt. Kvällen var också jätte skön.


The Wall Street Bull



Stock Exchange


En dålig bild, men det är över stone street nere vid financial district. Det är en kullerstens gata med små resturanger och barer överallt. Igår kväll var gatan full av människor. Det är så kul för man går från höga hus till det här som ser allt utom amerikanskt ut.


Och till kvällsmat, pizza.



En trevlig liten, eller stor kackerlacka : /



Idag har det varit varmt och jag har legat vid poolen på förmiddan. Nyss var jag på gymmet och snart ska jag jobba. Imorgon är det sista Washington lektion  : D

Midsommar

Midsommarfirandet i Battery Park igår var helt perfekt. Massor av blonda och brunbrända svenskar överallt, svensk mat och musik. Helt perfekt ställe att vara på, fin gräsplätt med utsikt över vattnet och frihetsgudinnan.

 

 

 

 

 

Jag och Julia åt mat, köttbullar, potatis, lingonsylt och sån där god gurka. Sen dansade vi runt midsommarstången som alla gjorde, det måste sett ganska roligt ut:P Massor av amerikaner stod och tittade på och dom måste ha tyckt att vi var bra konstiga när vi hoppade runt i små grodorna

Jag försökte göra en midsommarkrans av lite löv och grejer

Men det blev för stor

Jätte kul att gå på : ) Lite, eller mycket svensk känsla i New York

 


Clustermeeting

Idag var jag på clustereeting. Vi var 3 olika cluster, alltså många tjejer. Massa tyskar och brasilianare, som vanligt :P Inga svenskar... Men det var trevligt : )

Imorgon ska jag på Midsommarfirande i Battery Park inne på Manhattan :D Jag skulle jobba till 9 på kvällen men Brenda gav mig ledigt bara för att hon visste att jag ville gå. Det hoppas jag blir kul : )



Nu, sängen!

23e (!)

Willas och Tessas rum ser ut som två stora bombnedslag, det ligger camp saker ÖVERALLT. Dom började packa förra veckan och det var då jag förstod att; dom åker ju snart. På lördag åker dom iväg med sina gigantiska väskor och blir borta en månad. Juni har verkligen flygit förbi, det är nog den här månaden som har gått fortast hittills. Brenda är och handlar mer saker varje dag som dom ska ha med, det är mycket att tänka på och eftersom deras camp är uppe i Maine så är det ju bäst att dom får med sig allt dom behöver från början.

 



Det kommer bli väldigt tomt här utan dom, framför allt väldigt tyst. Men en månad går ju fort och dom kommer vara tillbaka fortare än man anar.
Haha, häromdagen var jag tvungen att fråga Brenda, Finns det fat camps, och ja, självklart finns dom :P stackars barn...
Kul när alla i klassen frågar liksom, vilket camp går du på?
- Jo, jag går på fat camp.

Tisdag

Idag har vart en bra dag, jobbat nästan hela dan och på kvällen nu åkte vi och åt på en jätte fin mexikansk resturang. Gott gott var det : ) Jag åt massor, jag vet inte hur många förätter och huvudrätter det beställdes in så det var bara att hugga in. Efter all mat serverades det äppel sockervadd, lite kul tycker jag.

Sen så blev det en snabb tripp till gymmet. Vädret har varit lika fint idag och ska antagligen vara det imorgon också.  86% luftfuktighet, det känns. Willa och en kompis ska ha pool party och dom har bjudit in massor av tjejer så regn passar inte imorgon.

På fredag är det Midsommar firande nere vid Battery Park inne i NYC, där ska det severas svensk mat och vara svensk musik. Jag vill jätte gärna gå men tyvärr så jobbar jag : /.
Det är även firande på en nattklubb senare på kvällen, funderar faktiskt på att gå. Det skulle vara kul att träffa lite svenskar : )

Nej, nu är det dags att hoppa in i pyjamasen.

Min Dag

Jag började dagen med lite träning efter en helg ledigt. Vädret har varit underbart idag, 30 grader varmt med solsken. Jag och August var vid poolen hela eftermiddan : ) Sen var jag helt mosig av allt solsken så vi åkte hem :P




Victoria och Daniel

Jag kollade faktiskt på bröllopet i lördags på svt live. Det var kul och se och jag saknade mina tottos ännu med när jag såg alla fina hästar.

 

Och Sverige med.


Två av tre

Sådär, nu är den andra lektionen avslutad och den sista är på söndag. Skönt : ) Ännu en sak avklarad. Idag var vi på Metropolitan Museum of Art, min andra gång där. Skolan ligger nere i downtown och museét ligger uppe på 86th steet så vi tog tunnelbanan upp. Varmt, varmt varmt. Det har nog vart 35 grader idag, inte så mycket sol men SÅ varmt.



Jag är nästan lite rädd för hur varmt det kommer vara i Miami i mitten av Juli : / Då kan man iallafall ligga och skvalpa i havet, så det överlever man nog ; )

Förresten så såg jag en råtta inne i tunnelbanan idag, den var stor och äcklig. En riktig mördarråtta. Träffade även en ny trevlig tjej, Claire från Australien. Jätte kul att prata med henne, verkligen allt är tvärtom i Australien. Dit måste jag åka snart, synd bara att det ska vara så dyrt. Hon gav mig lite bra tips på backpacking ställen iallafall så det är ju bra : ) Hon bor 15 minuter från mig och en kompis till henne är den engelska tjejen som jag delade rum med på orientation. Så det är kul, vi tog samma tåg hem så vi hade bra med tid att prata.


Jag såg den här annonsen genom rutan när vi åkte tåg, Haha jag tycker den är väldigt rolig och jag vet inte hur långe jag skrattade










Lördag

Igår var jag och Julia på bio, A-Team såg vi. Jätte bra film : ) Nu är det jobb som gäller ända till natten och imorgon är det skola.






Just nu är vädret jätte fint, jag och Augie var vid poolen igår och ska antagligen dit idag igen : ) Det är så varmt och skönt ute : )

Ekorre

Jag har ju sagt det tidigare, det kryllar av ekorrar här. Överallt, hela tiden.

Det här hände häromdagen i parken;









Den snodde August Cheez-it snack, den kunde välja mella äpplen och den här påsen och den tog påsen. Dom är inte dumma inte... Den smög upp på bänken, jätte söt tyckte jag och tog kort på den. Sen utan varning snodde den påsen och kutade iväg. Jag sprang efter men han vägrade att släppa den. Sen gick han in och gömde sig i en buske och hällde ut det som var i påsen och började äta:P

Gym

Jag körde en ny maskin på gymmet igår, lite roligare än att springa så det ska jag fortsätta med i fortsättningen : ) Jag känner av det i musklerna idag och det är skönt.

Jag och Sammy pratade om Miami igår och jag vill gärna hitta på nåt att göra när vi är där, nån utflykt eller så och jag hittade en ganska så kul sak : ). En dags kryssning till Bahamas : ) Man får all mat och all dryck med och på båten finns det pool, live musik och casino. Det kostar 99 dollar per person men det finns ett Happy Birthday erbjudande, så om man fyller år den månaden man åker så får man åka gratis. Och eftersom jag fyller i Juli så blir det 99 dollar för två personer. Tur för oss : ) så det tror jag vi ska göra, hoppas det iallafall.

Annars är det jobb som gäller, jobbar till sent ikväll men ska ända åka till gymmet och försöka stretcha ut mina hårda muskler :P

Ha de bra!

Måndag

Idag har jag jobbat mellan kvart i 8 till 6, så det har vart en lång dag. Vädret är fortfarande varmt, säkert 25 grader, fuktigt men mulet. Så det är lite trist, men det ska bli bättre imorgon.

I söndags var jag ju på min första Washington lektion och det var faktiskt kul : ) Jag hade tur och träffade en tjej från Österrike redan på Grand Central så vi åkte dit tillsammans. När vi väl var där så träffade vi en jätte trevlig tjej från Kina, hon hade jätte bra engelska (tur det, annars hade det aldrig gått) och det var faktiskt intressant att prata med henne. Hon var (såklart) ensambarn på grund av 1 barns principen därborta och blev väldigt chockad när jag sa hur många syskon jag har :P Haha. Det var kul att prata med nån som vet och jag har faktiskt blivit lite mer intresserad av den delen av Asien. Läraren var rolig och bra, och även fast vi inte gjorde allt för mycket arbete så var det skönt att använda hjärnan igen.

Annat som har hänt är att det är bokat och klart, Sammy kommer den 9e Juli och då har jag semster i 10 dagar. Så först blir det Washington 3-5 Juli, National dagen :D



Sen Miami med min älskling.



Sen åker jag till Hamptons i en vecka med familjen, i slutet av Juli.



En vecka efter vi kommer hem flyger vi till San Francisco



och vidare till Carmel, vi stannar till den 30 augusti



och en vecka efter det börjar tjejerna skolan och sommaren är slut.

Skönt med lite planer här framöver : )



I miss You


Class

Imorgon börjar min första klass inne på Manhattan. Det känns lite sådär, känner inte alls för att göra det nu, men förhoppningsvis kommer det bli kul. Annars är det bara 3 söndagar, (långa söndagar) och en helg, så det blir nog bra ändå. Läraren har redan skickat ut mail till alla, hon började mailet med Greetings all och gav oss en läxa. Innan kursen ens har startat?! Men men, alla har väl sina sätt.

Annars är det inte mycket annat nytt. Jag var på en yoga klass igår, men den vanliga läraren var sjuk så det var en stand-in. En gammal, skäggig gubbe som lärde ut chi gong istället för yoga. Så nu har jag provat det med och det gör jag inte igen. Mitt i lektionen skulle vi para ihop oss två och två, och kupa våra händer ovanför den andras och känna energin. (?) Jag kände ingen energi jag inte...

Nu ska jag läsa lite och sen försöka sova. Imorgon är det lektion från 10 till 4 som gäller så det gäller att vara på topp. Eller inte...

På Tisdag kommer solen tillbaka så då blir det poolen igen : )





Yoga och Jogging

Yogan var, intressant : ). Den var faktikt kul och jag ska försöka gå så ofta som möjligt. Den var en timme och man blir inte trött eller anfådd av det, jag blev inte trött i musklerna men ändå darrade mina ben och armar efter 40 minuter. Man håller ju poser där man använder muskler som man kanske inte använder annars. Och trött i lederna, svårt att förklara. I början när vi värmde upp hörde man hur det knakade om allas ben och armar : P




Dagen efter kände jag mig som om jag blivit påkörd av en lastbil. Haha, nästan iallafall. Jag hade liksom ingen tydlig träningsvärk nånstans utan jag hade ont i hela kroppen, överallt. Det kände som om jag hade influensa, det är vanligt sa Brenda och nu har jag läst lite mer om det och det är ganska vanligt att man faktiskt blir sjuk, på riktig efter första gången. Det är ganska konstigt, eller intressant faktiskt att det har sån påverkan på hela kroppen. Nästa gång jag ska gå är imorgon : ) Ser fram emot det. Det andra jag har gjort på gymmet är att springa på bandet. 2 mil på 4 dagar, det är ganska skönt men SÅ långtråkigt. Men men det är nog bra för kroppen.


Annars har jag inte gjort så mycket på min fritid, man hinner inte så mycket annat och vädret har vart dåligt här de sista dagarna. En månad kvar till min älskling kommer hit från Sverige. 10 dagars semester ska bli skönt : )


Nej, nu ska jag göra nåt vettigare. Ha det bra

Ingenting

Idag har jag knappt gjort nånting. De har vart skönt :P Jag började med en skön sovmorgon och sen blev det inte mycket förrens jag åkte till gymmet på eftermiddan. Där sprang jag 5 kilometer och körde lite maskiner. Imorgon har jag sovmorgon och börjar först kl 2, men jag ska inte sova. Jag ska upp kl halv 7 och gå på min första yoga klass : / Haha, vi får se hur det går. Den är bara en timme så jag ska nog överleva.

Nu ska jag prata med min älskling och sen ska jag läsa lite och sova.

Godnatt

Musikal och resturang

En väldigt trevlig och skön kväll. Vi började med Tessas musikal, Bye Bye Birdie var det och det var jätte kul att se. Alla var jätte söta : ) Skillnad från vad man är van med. Det här har inte skolan hållt på med utan det har var endast föräldrarna som gjort allt, och allt var riktigt proffsigt.






Det är Tessa i den prickiga kjolen, och givetvis så är det en peruk :P. Haha.
Efter musikalen åkte vi och åt på resturang. Fanny och Brendas syster med barn var med så det var kul : )

På väg till resturangen : )





Kl halv 11 på kvällen är det fortfarande minst 25 grader varmt så det känns som om man är på solsemester.

Nu blir det till att sova och imorgon har jag inga planer alls faktiskt. Ska nog träffa några av tjejerna här i Chappaqua så det blir nog bra.

Godnatt!

Memorial Day

Det var en bra parad här i Chappaqua på Memorial Day i måndags.







Vår vän, Bill Clinton. haha.



Jätte söt parad och jag tycker det är kul att en så liten stad engagerar sig så mycket. Men det är faktiskt inte så konstigt, det var ju Memorial Day, då man ska minnas och tänka tillbaka på alla de som har vart i krig och så. "Ett land utan hjältar är inget land" stog det på många av skyltarna som var med, allt handlar om krigen/et här. Hela tiden.

Ge mig!

Om det är nåt jag skulle vilja ha från Sverige just nu så är det min mormor och morfars rårakor med deras lingonsylt. Åh vad gott! Dom är de bästa ♥


Onsdag

Varmt och klibbigt. Usch, det har vart ca 30 grader sen i helgen. Det går knappt att vara ute i den här värmen. Igår skulle vi åka och svalka oss i poolen men när vi kom dit så började det att åska och då stänger dom så det blev inget av det. Idag ville jag åka med Augie, men jag orkade inte. Haha, det är smart. Jag vill åka och svalka mig men är för varm för att göra det. Men men, imorgon ska det regna, fortfarande ska det vara 30 grader varmt, och vi ska på en sång uppvisning i skolan : )

Nu ska jag äta upp min vattenmelon och sen sova. Godnatt.

Soooooooooooooooooooool

Aj aj aj




Brannan efter mina solglasögon :P



Nästa gång kommer jag vara smartare. Jag har lärt mig nu...


Svensk helg :D


Underbart. Så sammanfattar jag den här helgen. Vi har gjort massor av roligt och bara njutit. Det är väldigt skönt att prata svenska hela dagarna och jag är faktiskt lite hes nu för jag har pratat så mycket :P

Lunch efter en hel dag i solen



Ormar i Battery Park, jag var tvungen att testa : )







Fin utsikt över Manhattan från Frihetsgudinnan



Vilken spänst! :P






Jag har haft en jätte bra helg med Merika. Vi har gått Manhattan ner och upp och mina fötter värker nu. Vädret har vart helt otroligt. Varmt som bara den hela helgen och soligt hela dagarna : ) Skönt att träffa en tjej i min smak :D


RSS 2.0