Tack

Snart kommer min älskling till mig, han fick en resa till New York i födelsedags present av fam Selin :D

Tack!


Godmorgon lediga dag

Godmorgon : )

Idag är det söndag och det betyder ledig dag för mig : ) Skönt, måste bara komma på nåt att göra, alla är ju fast och ingen har bil, inte jag heller så jag vet inte vem jag kan träffa. Men jag vill verkligen göra något, jag vill åka in till NYC och bara vara om ingen annat : ) Kanske kan försöka träffa en tjej som bor där inne.
Behöver ett par nya skor : )

Hmm ska fundera ut något!



Cupcake



Sitter och äter en god choklad cupcake, haha den ser inte så god ut på bilden, men det var underbar! :D

Snöstormen

Här lite bilder på vad snön har orsakat. Jag förstår fortfarande inte varför de säger snowstorm, för det har inte blåst ett dugg.



Lite av en elledning som är nere, där alla träd ligger går vägen




Annars ganska fint : ) Lite för mycket snö bara.





En speciell Lördag

Idag har vart lite speciell men tanke på att vi bor här nu. Jag tror jag packade ner det viktigaste, dator, laddare till mobil, lite kläder och en bok :P Jag tog bara med en väska eftersom vi var tvugna att bära värskorna en ganska så lång bit till bilen. Oh herrugud, lite snö och det blir kaos.

Jag har aldrig vart så tacksamt för Sverige som jag är nu.

21 år

Idag är det den 28e februari och idag är det Sammys födelsedag : )
Grattis älskling på 21 års dagen :D





Jag älskar dig ♥

Ny adress

Som jag skrev förut så blev det strömavbrott i torsdags eftermiddag. Det snöade, och nu har det väl kommit ca 40 cm snö. All den blöta tunga snön la sig på träden och det är massor av träd som har gått av och massor med stora grenar som har fallit överallt. På både balkongen och terassen på vårt hus har det fallit jätte stora grenar, som tur var så gick inget på huset sönder. Det ligger elkablar överallt, på marken, på husen, i skogen, överallt. Så jag förstår verkligen att det är strömavbrott. Det jag har svårare att förstå är varför det inte är fixat än (?).

Dagarna utan ström gick ändå bra, det som var jobbigt var att det var så kallt i huset eftersom inte värmen fungerade. 47 farenheit var det, det är ca 10 grader, om inte mindre tillochmed. Jag sov med tre par byxor, 4 par tröjor, täcke + 4 filtar, sockor och mössa :P Haha det behövdes verkligen, man blev ju inte varmare heller när man var tvungen att ta en kalldusch :P hehe. Vi fördrev tiden bra, och jag tycker vi hade kul. Vi la pussel, spelade spel, va ute i snön, åt gott. Som tur är så är det en gas spis så det gick ju att tända med en tändsticka, så vi svälte ju inte :P

Lite av min underhållning




Inte alls redigerade poser

Ganska så mysigt att sitta och läsa med levande ljus som lyse


B ringde imorse och pratade med elverket och som sa att dom troligtvis kommer fixa elen på tisdag kväll/natt. Så när vi fick veta det så var det bra att börja packa ihop kläder och annat och ge oss iväg. Bilarna var ju insnöade men som tur var så var en av bilarna parkerad vi tågstationen, så G gick hela vägen och hämtade den. Och nu är vi här hos deras kompisar : ) Skönt med en varm dusch och slippa gå runt och se ut som en Michelin gubbe inomhus : )
Vi får hoppas på att elen kommer tillbaka så fort som möjligt, för visst är det bra här men ändå så längtar man "hem".

Huset vi bor i nu är helt underbart, stort som bara den : ) Fint också.

Nu ska jag få i mig lite kvällsmat, jag har märkt att det är bra med lite extra hull när det blir kallt ; )

Strömavbrott

Det har vart strömavbrott sen i torsdags eftermiddag, nu bor vi hos några av familjens vänner. Elolaget säger att strömmen kommer tillbaka på tisdag natt : (

Så här kan man se ut

Haha jag är uttråkad


Simpson

Så här skulle jag se ut i Simpson



Usch

Nu snöar det igen : (




Så tråkigt

Torsdag

Sitter och äter en god frukost bestående av bagels med Philadephia ost, té och skivade stora plommon. Det finns alltid massa god frukt här, det är så gott : ) Jag tog sovmorgon till halv 9 idag, och det var skönt. Det är det länsta jag har sovit sen jag kom hit. Huset var tomt förutom Marina som är här och städar.
Vet faktiskt inte var nån är :P Fick sms om att en av flickorna komemr hem lite tidigare pga av "snowday", haha det väntas snö och då skickar dom hem barnen från skolorna.

Igår pratade jag med en ny tjej från Tyskland, Julia och vi har bestämt att vi ska hitta på nåt på söndag. Antingen NYC eller åka till White Plains och shoppa. Jag måste iallafall köpa ett par nya skor, som jag inte får skoskav av. Sen behöver jag ett par träningsskor.

Idag börjar jag jobba kl 2 sen jobbar jag till 8 ikväll. Vädret är forfarande inte det bästa, det regnar och den lilla snön som finns håller på att smälta så det är blött ute, väldigt blött. Men jag hoppas vi kan vara ute en stund och leka, annars kanske vi kan åka till biblioteket : ) Får se...

Ha en bra dag




Night Nigthy

Kom just på att jag inte kan ha en sån lång sovmorgon imorgon, städerskorna kommer ganska tidigt så det är bara att gå upp! Men det är bra det med, då kan jag få lite saker gjorda.

Godnatt och sov så gott. ♥


Underbart

Jag har smakat mina första riktiga Chocolate Chip Cookies och de var de bästa kakorna jag någonsin ätit. Jag tror detta kommer bli ett nytt beroende :P

Inte bra...


Manhattanville College

Det kan bli det här, måste läsa lite mer om det... Men det verkar vara ett bra college : )


Onsdag

Nu är jag klarjobbad för dagen och sitter i min pyjamas. Dagen började kl 9, då blev det lite lek sen så åkte vi bort till gymnastiken. Det var ett kul ställe, man kan åka dit på olika klasser men man kan också bara åka och leka så det är bra att veta att det finns. Det var som ett liten Busfarbriken, och jag fick äran att klättra efter en pigg liten tvååring i alla höga ställningar : ) Det gick bra, träningsvärken är ännu värre idag, och jag tror knappast den kommer vara bättre imorgon :P.

Efter gymnastiken åkte vi hem och jag åkte till mataffären och handlade lite saker som behövdes hem. Jag åkte till en ny affär i en stad här brevid, och jag fick vägbeskrivningen ritad på en servett, men det gick bra. Ganska bra iallafall! Jag kom dit och hittade hem efter ett par omvägar :P

Och idag har jag vart duktig och vart på banken, så nu har jag äntligen öppnat mitt konto. En sak mindre att göra. Imorgon blir det nog att åka och fixa mitt social security number. Och ta tag i mina kurser!
Efter bank och så var det lite lektime och sen middag. Tacos :D Gott Gott Gott

Imorgon börjar jag inte förren kl 2, så då blir det sovmorgon : ) Skönt!

Nu ska jag kolla runt bland lite kurser som finns...

Ses snart!




Blommor

Jag fick nya blommor av min värdmamma idag : ) Fint att ha inne på rummet, lite vårkänsla



Nu ska jag sova. Är så trött på mornarna fortfarande så jag tror jag behöver den sömnen.

Godnatt

28e Februari

Så fyller min älskling 21 år ♥


I'm off

Klarjobbad för dagen : ) skönt det. Allt har gått bra idag, men tyvärr så fortsatte det dåliga vädret så vi har inte vart ute och lekt nåt alls : ( tråkigt, men vädret går ju direkt inte att styra över. Nu ska jag bara ta det lugnt, känner inte för att göra nåt speciellt alls, bara vara här.

Imorgon jobbar jag också större delen av dagen. Faktiskt skönt, kul att lära sig och komma in i allt. Det blir förhoppningsvis gymnastik med lillen på förmiddan, om det inte är inställt pga vädret. Som det antagligen kommer vara. Men då vill jag nog åka ner en sväng till biblioteket, det kan ju bli kul. Nåt ska vi göra allafall : )

Nu ska jag äta lite frukt (kanske lite chips och godis med) och titta på American Idol som börjar snart.

Ses snart

Tänk va bra om ni kunde vara här


Tisdag

Idag jobbar jag mellan 11.30 till 19.00. Tyvärr är det dåligt väder ute, det är snöblandat regn, inte alls trevligt så det blir nog till att mest sitta inne. Lite tråkigt, är ju mycket trevligare att kunna gå ut och leka och gå ut och gå. Jag hoppas på att det iallafall slutar regna snart, så man kan vara ute lite.

Jag hade rätt, jag är har ont i nästan hela kroppen idag från igår :P men det kunde faktiskt vara värre. Jag vill faktiskt börja träna nåt här. Har funderat på yoga, det har jag velat prova länge : ) Och min värdmamma är så snäll och kan tänka sig att betala en lektion i veckan åt mig : ) Så jag ska prata mer om det med henne, skulle vara så skönt att börja röra på sig lite mera : )

Igår på mötet träffade jag som sagt många au pairer, och efter jag hade pratat med dom så förstod jag verkligen vilken tur med familjen jag har haft. En tysk tjej ska gå in på rematch för andra gången nu, hon har haft sån otur att hamnat hos två dåliga familjer. Den familjen hon bor hos nu, handlar bara hem mat åt familjen sen så får hon äta nåt annat, och hennes rum och badrum var jätte dåligt. Och andra jag har pratat med trivs inte heller för föräldrarna inte är snälla och så. Merika hade otur och hamnade i en dålig familj, så hon kommer också antagligen gå in i rematch.
Min värdfamilj är helt underbar, det finns verkligen inget jag skulle vilja ändra på här. Dom är så snälla och barnen är så väluppfostrade. Förstår nu att jag har haft tur, och det är så skönt : )

Idag blir det nog inte banken. Får ta det imorgon. Nu ska jag ta det lugnt ett tag till innan det blir dags för lek : )

Hej då sålänge


Godmorgon

En skön sovmorgon till 8 idag, nu har jag precis gjort iordning mig och snart är min frukost klar. Rostade bagels med en stor kopp té. : D Gott


Nyss hemkommen

Nu sitter jag här i min mysiga NYC tröja. Jag har vart på mitt första cluster meeting. Det var trevligt, jag träffade många au pairer så de va bra : ) Det som var mindre bra var att det var ett träningspass på ett gym. Dom vill väl försöka ragga medlemmar, så vi har gratis tillgång till gym nu i en vecka om vi vill. Haha om vi vill ja.
Vi fick ett träningspass, väldigt jobbigt... Det var som ett bootcamp, cirka en timme. Usch, aldrig igen. Glad att det är över nu : )

Efter passet gick vi till Starbucks och jag åt en god och välförtjänt brownie : D
Jag träffade ett par snälla tyskar, och det var tur att Rosi var där, annars hade det vart tråkigt. Många thailändare också.

Imorgon har jag sovmorgon och jag börjar inte förrens kl 11.30. Måste åka till banken då, måste också komma ihåg att kolla upp vilka kurser jag vill läsa. Innan ALLT blir fullt.

Väntar fortfarande på de sista bilderna från NYC från Rosi, min kamer dog när vi kom upp i Empire State Building, ha ha kul. Så snart får jag dom och då blir det en fortsättning på det inlägget. Massa massa fina bilder :D

Nu är det sängen som gäller. Jag har en misstanke om jag kommer vara handikappad imorgon från all träningsvärk, så det är nog bäst att försöka vila upp sig :P


En bild från min promenad


Godnatt


Jag lyckades

Jag hittade mina tröjor : ) Dom är så sköna






NYC

Det har vart en lång dag idag. En lång men väldigt bra dag : ). New York City är verkligen underbart!
Tåget från Chappaqua gick kvart i elva, och redan vid halv 12 var vi på Grand central station. Tågresan gick fort och smidigt, det var ganska många stopp, men det är kul att se lite andra ställen. Stationen var jätte fin, och det var mycket folk, precis överallt.






Vi gick ut från stationen och kom ut på 42nd street. Mycket trafik, många gula taxi bilar och mycket folk.





Bra gångavstånd till Times Square, så vi började promenera. Det gick faktiskt ganska bra att följa kartorna vi hade med oss :P Times Square var underbart, allt finns där. Och det är så finns överallt. Butiker, fik och massor att se : )










Det fanns en fin isskulptur mitt på Times Square, värd att fota den med :P




Sammy Coca Cola hälsar!



Jag såg några hästar, blev glad och luktade lite på dom. Dom luktade väldigt gott : )




Efter Times Square gick vi förbi en M&M butik. Jag tror det var 3 våningar med bara M&Ms.


Sen började vi promenera längst Fifth Avenue mot Empire State Building. Alla affärer man kan tänka sig finns där. Allt är jätte lyxigt och jätte fint.



Äntligen framme! Man är alltid väldigt liten i NYC




Mer kommer snart...






I Love NY

Imorgon vill jag köpa en sån här, det är ju ett måste :D


Sex and the city 2

Premiär den 28 maj tror jag :D Den dagen, eller när det nu var, är uppbokad för mig nu!



: )

Rosi var jätte trevlig, skönt det. Det var kul att komma ut lite : ) Vi började med att äta middag, det blev en onyttig stor hamburgare med pommesfrites. Gott! :D Sen åkte vi till en stad i närheten och gick på bio, vi hade inte planerat det så vi visste inte vad som gick eller när. Men när vi kom dit så hade vi tur, Dear John började bara 20 minuter senare. Det var en bra film, tyvärr inte en feel good film, den var sorlig men bra. Det var nån svensk som hade vart med och gjort den, så det var lite kul att se. En av huvudrollerna spelades av hon blonda lilla tjejen i Mamma Mia filmen. Haha kommer inte ihåg vad hon heter :P Den var bra.
Biosalongen var jätte liten, en stor skillnad mot den vi var på sist, den var gigantisk.

Imorgon blir det NYC, ska hämta upp Rosi runt kvart över tio, sen tar vi tåget. Har faktiskt inte planerat vad vi ska göra eller vad vi ska se. Men kan ju malligt säga, att vi faktiskt inte behöver planera det :P Vi kan ju åka när vi vill, hur många gånger som helst : ) Kuul!

Nu är det dags att hoppa i pyjamasen : )

Hade

Ut och åka

Nu ska jag iväg och hämta upp Rosie, min värdmamma fick hjälpa mig att kolla upp adressen på internet. Har ingen aning om vart det är, men jag vet iallafall vilket håll jag ska, så det är ju en början : ) Det blir nog att gå ut och äta nåt. Haha har inte heller nån aning om hur Rosie ser ut, men det blir nog bra.

Ha en skön kväll : )



Vår

Idag har vart en lugn dag. Jag började vid 9, lekte lite, och gjorde lite små saker. Sen runt halv 11 så åkte alla från huset och kom inte hem förren kl 12. Jag tvättade lite, försökte plocka lite här och var. Sen så gav jag lillen lunch, och sen var det dags för han att sova middag. Sen gav jag flickorna lunch, sen blev kl 2 och det betydde ledigt för mig. Nu har jag smsat lite med Rosi, ska träffa henne ikväll, kul : ) Och imorgon blir det NYC med henne. Haha hoppas hon inte bangar, hon lät lite fundersam sär jag sa att jag aldrig har åkt in dit med tåg förut. Hon har aldrig vart där heller, men det ska nog gå.


Det är jätte härligt väder ute nu, så skönt. Det känns som om våren är på väg! : ) Jag ska ut på en liten promenad, jag måste verkligen börja röra på mig mer. Jag förstår varför många amerikaner är så feta, det finns mycket gott här och allt lockar! Det var som igår, vi stannade vid Donkin Donuts, även dom smakade väldigt gott fast jag inte är ett jätte fan av munkar.
Min värdmamma är så snäll, hon har köpt hem brownies : ) Det var väldigt goda. För goda faktiskt... Dom kommer bli farliga :P

Nu är det dags för en promenad : )

Hej då!

En slingrig väg här i närheten, blir nog den jag tar min promenad på



En sen alla hjärtansdag hälsning

Tack för alla hjärtansdag kortet mormor och morfar : )



Det passar bra i min hylla

09:21

Nu är jag mätt och belåten : ) Har ätit en bagel, och en yoghurt till kvällsmat, så nu blir det att lägga sig i sängen och titta på TV. Det är jätte svårt att veta vilka kanaler som är bra, familjen har typ hundra kanaler. Men nu har jag iallafall fått fram nån scary movie film, det får duga att somna till : )

Jag har pratat med en tjej som heter Rosiana, Rosi. Så nu har vi bestämt att det blir NYC på söndag :D Kul Kul!

Den här bilden har Merika tagit med sin kamera, jag vill med ha en sån. Ska kolla upp priser och så, är ju kanske värt att investera i en sån.





Imorgon börjar jag kl 9 och slutar sen kl 2, så det är en skön dag.

Godnatt ♥






Lycka till

Lycka till Tilda, du kommer äga där borta i London <3


Jag och konst

Idag var det en intressant dag, vi var på en konstutställning. Det var en upplevelse... Jag förstår mig ju inte riktigt på konst. En del saker var riktigt fina, andra saker vet jag inte riktigt vad jag ska säga om :P En del saker kunde va typ en låda i playwood ståendes på golvet (?), eller en vit tavla på en vit vägg, en hästsko på golvet (?), ja som jag sa, en del saker var bra underliga... Men det var kul ändå! : ) Kul att se, och uppleva det. Det mest intressanta jag såg var en av vakterna som sprang runt och vaktade konsten, han såg helt seriöst ut som Frankenstein. Jag lovar, han hade klippt en kort liten frammåtkammad lugg, och byxorna sluttade precis under knäna. Och eftersom vi hade barn med oss så nästan jagade han oss för att se till att ingen kände på "konsten". Han blev jätte arg när min jacka bara snuddade på playwood lådan! Hallå, jag skulle kunna använda den där lådan som lunchbord utan att den skulle gå sönder. Men men, dom kanske kände sig coola när dom sprang runt med sina walkie-talkies. Jag tror faktiskt att hälften av personerna som var där var personal :P Men det var god lunch på stället iallafall! Alltid nåt.

När vi kom hem så var jag ledig, och jag har vart hemma hela kvällen. Var ute på en promenad förut, det var skönt att röra på sig lite. Var väl ute och gick en halvtimma sen började det mörkna, så gick jag hem. Haha annars skulle jag nog gå vilse i mörkret.

Nu är det en lugn kväll framför tvn, skönt faktiskt. Jag hoppas att jag får tag på nån som vill åka med mig in till NYC på söndag, hoppas nån är ledig!


Jag när vi var ute och lekte igår, jag ser ut som en svart Michelin gubbe i mina vintriga kläder


Snart Muséum

Snart är det dags för muséum, först ska jag äta lite frukost. Hoppas på att det finns bagels. Det är så gott att rosta bagels till frukost. Fast det är inte så bra att jag gillar det, för det är inte det nyttigaste. Men men. När vi kommer hem så är jag ledig, skönt, då ska jag försöka ta mig till banken.

Hej då sålänge! : )

Sen kväll

Nu har jag precis slutat, kl är lite över 10 här. Det är inte sent men jag är ändå såå trött. Det var som när vi var på bion The lightning thief, jag somnade flera gånger då. Inte bra att somna under en barnbio, alla barn är vakna och där ligger jag :P
Mina värdföräldrar har vart iväg på middag och bio, och jag har vart hemma med barnen. Allt har gått bra, skönt att jag börjar komma in i rutinerna här : )
Vi har lekt, badat och nattat den minsta, sen har vi kollat på film. Även kört ett par maskiner tvätt och såklart ätit lite godis. Den yngsta tjejen gillar choklad lika mycket som jag, så vi är en perfek matchning : ).

Tidigare i dag kom Barbara hit och hade ännu mer information med sig. Det är verkligen tusen saker man ska veta och komma ihåg, det är inte bara att åka hit och ha det bra :P Jag har en hel byrålåda full med papper jag måste läsa igenom. Jag fick massor av information om college och så, jag måste ta tag i det så snart som möjligt, innan alla kurser blir fulla.
Andra saker jag måste göra är att skaffa ett social security number, och öppna ett bankkonto. Jag var nere på banken idag och skulle fixa det men det fattades en lapp från au pair in America, så jag måste tillbaka dit imorrn eller på måndag, sen är det klart. Jag var även och handlae lite förut, godis igen, inte bra...

Jaha, morgondagen då.. Jo då ska vi iväg till ett muséum som ligger ca 40 minuter härifrån. Har ingen aning om vad det handlar om, men det märks ju imorgon. Det lät roligt iallafall : ) En skön morgon, jag börjar kl 9. Hoppas på ännu bättre väder imorgon! Jag vill ha mycket sol, och 5 grader varmt som idag.


Nu är det sovdags! Godnatt : )



En bild på en av de många många flaggorna som finns överallt.

Hej från Chappaqua

Idag har vi vart ute och lekt i snön, det är jätte skönt väder ute. Snön håller på att smälta och solen lyser jätte starkt. Hoppas det håller i sig, jag vill ha vår nu : )

Snart kommer min counsler hit, vet inte va jag ska göra innan, det är ju ett tag kvar, hon kommer vid halv 2. Ska kanske ta bilen och försöka lära mig köra runt här i området : ) Åka och handla lite godis kanske... Eller det blir nog efter hon har vart här, ingen idé att köra vilse och komma försent.

Ha en fortsatt bra dag : )

Hej då


Godmorgon

Kl är snart 8 och jag är klar för frukost. Halv 9 börjar jag jobba, slutar 12 så det är skönt : ) Nåt som är ännu skönare, är att det är varmare ute nu, så det är inte lika kallt i huset längre. Eller så kan det var så att jag har vant mig lite.
Ha en bra dag allihopa : )


En sak till...

Jag är så sugen på semlor, jag har faktiskt ätit många i år. Men bara för de inte finns här så är jag vääldigt sugen...




Nu, sängen!

Godnatt

kl är kvart i 10 här, och jag ska sova. Är fortfarande lika trött på kvällarna. Imorgon blir första dagen jag ska vara själv med barnen, det ska bli kul : ) Min värdmamma ska iväg på yoga på morgonen, så då blir det fest här hemma! ; )


Imorgon kommer även min counsler, Barbara hit. Jag måste försöka komma på lite frågor till henne, om jag har några? Det måste jag ha... Jo om universitet och college. Lutar mot att det blir ett college på Manhattan, ska försöka komma in på nån kurs där. Vi landade ju mitt i terminen, så får se vad som finns kvar : )
Man kanske ska spendera lite pengar på att läsa nån kurs på Harvard det hade väl vart nåt? :P Jag har hört att det kostar ca 900 dollar, får ju 500 av familjen. Haha jag vet inte om jag orkar vara så ambitiös... Skulle kanske göra det bara för att få en Harvard tröja :P

Haha nu svamlar jag bara, det är alldeles för sent för mig nu. Snart är kl 10 på kvällen här, 4 på morgonen i Sverige, det betyder skypa med min Älskling en kort liten stund.

Avslutar dagen med en bild på mig, Merika och Martina



Hörs imorgon!

Godnatt

Jag Saknar Er












Late show with David Letterman


I <3 NY

Hemma efter en dag i New York City. Vi började på naturhistoriska muséet, det var stort och roligt. Alla man kan tänka sig fanns där, såg precis ut som i filmen, Natt På Muséet : ). Vi var och tittade på fjärilarna, man gick in i ett rum, som var jätte varmt, och hade jätte hög luftfuktighet. Där inne fanns jätte många fjärilar överallt, en del var säkert 15 cm stora och dom landade överallt på en. Ganska äckligt faktiskt, det spelar ingen roll om de är fina, de är fortfarande insekter :P. Sen var vi på en 3D bio, man satt i en stor glob och hela taket var skärmen. Kul det med!
Sen var det lunchdags, och efterdet gick vi genom alla andra delar av muséet, det var 4 våningar så det tog ett tag.







Efter muséet tog vi bilen genom Manhattan. Vi såg många kända ställen, och gick ut här och var. Empire State Building, Times Square, Ground Zero, Fifth Avenue, Madison Square Garden. Åkte förbi några kändisars fina lägenheter, och studiorna där de har kända talkshows. Min värdmamma visade även mig var man inte ska va, så som Bronx och Harlem. Jätte kul, och nu är jag ännu mer sugen på att upptäcka mer! : ) Jag har hört att New York är en ganska lätt stad att "lära" sig, och hitta i, och det tror jag själv nu. Det är så smart uppbyggt med alla gator, hela Manhattan är en rektangel, med vatten på sidorna, och man behöver bara veta om man är på upper eller lower Manhattan för att hitta.










Man måste ta upp efter sig i New York...



Hoppas jag och Juliana kan åka i helgen. Nu ska jag vara lite social. : )

Hej då

NYC

Nu är vi hemma, NYC är underbart!

Tvätt Tvätt Tvätt

Jippi! Jag har kört mina två första maskiner nu, och inga kläder har krympt eller blivit förstörda! Än så länge...

Ge Mig Godis!

Jag sitter här otroligt sötsugen, jag har redan ätit upp alla mina Twix och alla Pringels chipsen. Eftersom familjen är så nyttiga och hälsosamma som de är så har de inget godis hemma, inget alls. (Vilket är bra annars kommer jag nog gå upp minst 10 kg som Tobbe tror). Det enda i närheten av sött som jag kunde hitta var en yoghurt. En vanilj yoghurt i en risifrutti förpackning med honung på sidan. Vilken kap!, tänkte jag. Tyvärr var yoghurten inte den godaste (typ gekisk yghurt), så smart som jag var så ville jag hela tiden spara honung till nästa sked yoghurt, så jag slapp sitta och äta bara yoghurt. Nu sitter jag här med ingen yoghurt men massa honung kvar, och tyvärr är honungen så sliskigt söt att inte ens jag kan äta bara den. Mission ta bort sötsuget, Incomplete!

American Museum of Natural History

Det är hit vi ska imorgon, det blir kul för barnen och titta på dinosaurier och sånt, för mig med!

<3

Jag saknar dig

Tisdag

Dagen började med arbete från kl 8.30, jag och lillkillen lekte lite sen klädde vi alla på oss och åkte till en stor mall som ligger i en annan stad i närheten. Det var ett stort köpcentrum med 4 våningar och alla slags butiker, och självklart matställen. Flickorna och jag var på Macy's och handlade för deras presentkort, och jag kan lova att man blir bra shoppingsugen när man ser priserna. Det är väldigt billigt här, allt är mycket billigare än i Sverige. Maten, kläderna, sminket speciellt. Man kan köpa en bra mascara för typ 3 dollar(!) Det är ingenting. Nu på eftermiddagen har vi lekt, ätit middag och jag har precis gett lillkillen ett bad. Nu är min värdmamma iväg och hämtar sin kompis som kommer med tåget från New York City. Imorgon åker vi äntligen dit : ) Vi ska åka bil, besöka något museum och så ska min värdmamma ge mig en tur på Manhattan. Hon kan stan utantill, dom brukade bo där för några år sedan, så det ska bli kul att se allt som hon har att visa, hon som kan stan. Nu har jag vart här en vecka, snart en vecka hos familjen, och än så länge känns allt bra. Självklart saknar jag alla, men det var jag ju beredd på, inte så mycket att göra åt. Kl är snart halv 7 och det blir en tidig kväll idag med. Är fortfarande jätte trött, tror inte det är jet-laget fortfarande, utan allt som händer runt om kring. Allt är nytt, och hjärnan jobbar hårt hela dagarna. Nu är det dags för lite tv tittande och chips : ) Godnatt alla <3

Körlektion och familjemiddag

Idag har det vart min första arbetsdag, och än så länge har det gått bra. Jag börjarde dagen med att ta lillkillen ut och leka i snön. Det är fint väder, 0 gradigt med sol. Kl 10 var det dags för min körlektion, det gick också bra men det var en ganska så konstig stil de kör med här. Om jag kör förbi barn på trottoaren eller vägen som leker eller är ute och går så har jag som vana att hålla ut en bit från dom, eftersom det är barn. Men så ska man absolut inte göra här, en meter räcker och körläraren sa det att blir dom påkörda så får de skylla sig själva(!) Så länge jag gör rätt så ska jag inte tänka på andra. Man får inte röra de gula linjerna i mitten av vägen, aldrig, och absolut inte köra för sakta. Jag ville inte köra 25 mph i ett skolområde, men det var jag tvungen att göra. Det ska gå snabbt så man håller trafiken flytande. Jag är även van att dubbelkolla när man passerar korsningar så det inte kommer nån någonstans, det ska man inte heller göra. När man får grönt här så är det bara att pressa på gasen. Är nån i vägen är det deras fel för jag har fått grönt. Så det var en upplevelse som är skön att ha gjord, nu får jag köra så mycket jag vill, och jag tänker behålla min svenska körstil. Nu har ja ledigt i ett par timmar, jobbar 2 timmar sen ikväll. Det är främmande här och vi har precis ätit en födelsedags lunch, spegetti bolognese. Snart är det dags för tårta : ) Imorgon har jag en skön dag och jag ska bara jobba 3 timmar. Min värdmamma sa idag att hon ville åka till California imorgon, men lillkllen är inte riktigt frisk ännu så det blir nog inte så. Hon saknar visst sin familj där väldigt mycket, så hon har pratat om att åka varje dag nu. Men det blir nog inte. Det är väldigt synd tycker jag. Men det blir iallafall i sommar : ) På onsdag är det NYC och på fredag kanske i ska åka och åka skidor. Så kul! : ) Tårtdags! Hej då

Söndag

Idag har vart en skön dag och jag tror jag börjar komma in i rätt dygnsrytm här även fast jag vaknar runt halv 7 på morgonen. Alla har vart hemma idag, och vi har inte gjort något speciellt. Jag och värdmamman var och handlade mat förut och vi köpte hem allt jag vill ha i kylskåpet. Hon var verkligen jätte noggrann med att jag skulle stoppa ner allt jag ville i matvagnen. Det är verkligen skönt att familjen äter så bra och nyttigt som de gör, maten är underbar och det är tur annars skulle man inte överleva! Jag vet andra au pairer som har familjer som äter typiskt amerikansk, alltså väldigt onyttigt. Och det verkar vara ett problem. Här köper familjen alltid organisk mat och allt är färskt.

Nu på kvällen har vi fått besök av barnens kusiner och moster mm.
Tidigare idag fick jag mejl och sms av en brasiliansk tjej, Juliana, och jag kom precis hem efter en träff med henne. Vi var och fikade på Starbucks och åkte till en shoppingmall och handlade lite nödvändigheter som shampo och bodylotion. Hon var jätte trevlig och det var skönt att träffa nån ny : )
Nu ska jag äta en sen middag, jag missade middagen med familjen eftersom jag var ute, men dom har sparat till mig. Idag blir det takeaway kina mat, i dom där små typiska kartongerna.

Imorgon är det första jobbdagen, och även tid för min körlektion. 90 minuter blir det hoppas det kommer gå bra : )

Här är lite biler från orientation i Stamford.

Alla Au Pairer, vi var en ganska liten grupp, 60 st



Lunchdags



Lite av rummet





Man blir trött efter ett tag


Nu är de dags för kinamat!

Godnatt och sov så gott <3


New York

Jag har fått en New York guide av min värdmamma idag,
den hoppas jag kommer bli flitigt använd! : )



Nu ska vi åka och handla mat och åka förbi Target, jag ska äntligen köpa godis!


Lördag kväll

Tack mormor och morfar, utan mina tofflor hade jag frysit ihjäl!


Lördag

Lördag. Andra natten i huset. Allt går bra än så länge, idag har jag fått lära mig hur tvättmaskin och sånt fungerar, dom var stora, väldigt stora. Lika stora som mig typ, alltid ska amerikaner överdriva har man ju hört, och jag börjar faktisk se det nu :P
Sen har vi vart och handlat lite, hämtat här och där och ätit en jätte god italiensk lunch som vi var och köpte i en speciell affär i närheten. Pappan i huset är italienare, så det är bra, det betyder god mat, hoppas jag. Än så länge iallafall. Snart ska vi åka iväg och åka lite pulka, sen tror jag vi får främmande ikväll. Eller så var det imorgon, det märks. Men då skulle iallafall mormorn ta med sig en jätte god tårta, så jag är väldigt nöjd här : )

Lite av mitt rum







Ha en bra dag/kväll <3


Godnatt

Nu är vi kommit hem från bion. Vi tittatade på The lightning Thief, och tjejerna hade med sig tre kompisar. Så det var jag, värdmamman och 5 tjejer i åldern 9-12. Var jag inte trött innan så är jag det nu :P
Innan bion körde vi runt i området lite för att jag ska lära mig hitta, vi körde bland annat förbi Bill Clintons hus. Han bor bara några minuter härifrån, och utanför hans hus var det typ 100 nyhetsbilar, antagligen pga hjärtattacken (hoppas jag, annars kan det inte va kul för han att bo här!).

Nu väntar sängen och det ska bli väldigt skönt att sova : )
Godnatt

Framme!

Igår runt halv 5 kom jag fram till värdfamiljen. Familjen verkar superbra, och huset är så, så fint! Huset är gammalt med mörka trägolv, och det är väldigt stort. Det var nästan det första jag sa; Jag kommer gå vilse här inne! Det skulle faktiskt inte förvåna mig.
Mitt rum är ganska litet, men mysigt. Jag har packat upp och det känns skönt att ha alla saker på rätt plats nu.
Idag blir det att hämta flickorna på deras skolor sen bio med min värdmamma och flickorna. Ikväll lugnt med American Idol.

Martina och Merika, jag hoppas ni är framme hos era familjer, och har det jätte bra : )





Saknar alla hemma <3
Ha en bra dag.


Torsdag

Godmorgon!

Nyvaken och hungrig, det är frukost snart och idag är den sista dan här. Ska bli skönt att åka och komma till ett eget rum, utan två främlingar, flera tjejer boende i samma rum är aldrig en bra idé. Lika kul att se på nyhetrna idag när dom pratar om att det är rekord mycket snö här, de berättar att folk har svårt att få tag på mat och annat eftersom alla affärer är stängda :P

Igår trotsade vi "snöstormen" och var på Target och lite andra köpcentrum. Alla tycker vi svenskar är jätte konstiga som går överallt, dom vill åka bil, och skjutsa hit och dit.

Nu är det frukostdags, sen drar dagens möten igång.

Ha det bra!


Jag saknar dig




Godmorgon

Kl är 8 och vi har precis vaknat, snart är det dags för frukost, inte så mycket att se fram emot men det är bara att försöka få i sig lite. Det är lite komiskt när man slår på TVn här, det har börjat snöat nu och det har väl kommit ca 4 cm max och nyheterna bryter alla program för breaking news. Snön har kommit och de är lite panikslagna, hehe dom skulle aldrig klara sig hemma.
Ha en bra dag <3

Andra Natten I New York

Jaha nu sitter man här och känner sig häftig och bloggar. Sammy kommer kalla mig värsta tönten, men jag tror Tilda blir glad, hehe.
Nu är vi här i New York, kom äntligen fram igår efter en lång resa. 2 timmar flyg till London sen 7 timmar till New York, sen nästan en timme till hotellet. Vi bor jätte fint och jag delar rum med en thailändare och en tjej från England. Allt är bra, förutom frukosten, vitt bröd med jordgubbssylt mättar inte så värst mycket. Imorgon var det meningen att vi skulle åka in till New York och se alla kända ställen och göra massa roliga saker men det väntas en "snöstorm". Cirka 15 cm snö ska komma så nu kan vi inte åka. Det verkar bli kaos för minsta lilla här. Men men, jag, Merika och Martina fördriver tiden bra ändå. Idag har vi vart och shoppat, två gånger. Sista gången var nu kl 8, och det märktes att man började känna av jet-laget när Martina blandade svenska och engelska. Yeah, tack var hennes svar när hon fick tillbaka pengar från en kassörska, hehe, det var roligt då tyckte vi.

På Torsdag kl 15.30 hämtar min värdmamma mig här på hotellet. Ska bli väldigt spännande att äntligen komma fram till dit man faktiskt ska. Det här är mer av en mellanlanding, och på torsdag kommer den verkliga prövningen. Men jag är laddad och jag hoppas på det bästa, att man klarar det och faktiskt stannar. Det är nästan det ända vi har pratat om idag med våra lärare, hur svårt det kommer att bli, och hur många gånger man kommer vilja hoppa på nästa flyg hem. Men det återstår att se.  
Nu är det dags att sova, kl är 11 här.
Saknar alla hemma <3




 
Äntligen framme

Godnatt alla <3


Sandras Blogg

Hejsan Tilda Forsgren här. Jag har precis gjort den här bloggen till Sandra för att hon ska kunna hålla oss uppdaterade när hon är långt borta i Usa. Jag hoppas du gillar den sandra och att du kommer blogga om allt roligt som händer dig.

Älskar dig. / Tilda

Http://TildaForsgren.se


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0