Middag för två

Ikväll har jag och Augie vart ensamma hemma, dom andra är iväg och ser en Broadway show. Vi lagade mat, kycklingfilé med pestopasta och en avokadosallad, efter våran gourmét middag var det dag för bad för liten och sen sängen.

Lite efterrätt var jag ju tvungen att unna mig eftersom det är fredag så det blev smält Marabou choklad med jordgubbar och banan. Mmmmmmm...






Goodbye Rosi

Imorgon på kvällen är det avskedsfest för Rosi, hon åker hem till Brasilien nu i veckan : / och som tur är så jobbar jag ju inte imorgon : ) Så jag kan gå. Kul!


Ikea

Imorgon ska jag och Merika åka till IKEA. Här i NY finns det bara 2 IKEA, ett i Brooklyn och ett på Long Island. Vi ska åka till det i Brooklyn : ) Ta tåget in till Manhattan och sen går det en speciell IKEA färja över till Ikea. Som tur är med så är den gratis på helgerna! Det är alltid bra.



Inte för man kommer kunna köpa nåt så är det ändå kul att åka och äta lite lunch och se sig omkring : )

Fredag

Fredag idag, jag jobbar mellan 3 och natten. Imorgon fyller Tessa år och jag är ledig! : ) Vi har redan firat henne så det blir nog bara att äta tårta lite snabbt sen så ska jag nog träffa Merika : ) Hoppas jag på iallafall. Och på söndag morgon börjar vi rulla på Hamptons för en vecka vid stranden.

Sen på onsdagen efter vi kommit hem så flyger vi mot California. Fanny, Bs systers au pair kommer vara där ca. en vecka när vi är där så det är ju kul. Annars hoppas jag tiden kommer gå ganska fort faktiskt. Vi kommer komma hem den sista aug och då börjar skolorna igen = tillbaka till rutinerna. Skönt.

Nu ska jag sitta inne en liten stund innan jag börjar, skippa solen och värmen och titta på How I met your mother.




Grodor (?)

Det är nånting utomhus som låter på kvällarna. Det låter högt, och när en har börjat så speedar alla på i allsång. Jag tror det är grodor eller nåt. Som jag sa till Sammy, det är brunstiga grodor! Jag vet inte vad dom håller på med där ute men nåt lurt är det...


Tisdag

Idag har jag jobbat eftermiddag. Värmen har kommit tillbaka så efter Augies nap åkte vi till parken, vi åkte till den park som har skugga nästan överallt! Det behövdes.





Förresten, här håller huset på att målas om. Det är livsfarligt att vara i huset nu, det spelar ingen roll vilket rum man är i, det är alltid nån målare som sticker upp sitt huvud och kikar in genom fönstret. Det gäller även badrummet, så nu använder jag bara Willas badrum :P Och en annan sak jag bara kom att tänka på häromdagen är, det finns inga gardiner i det här huset, är inte det lite konstigt?






Utomhusbio i Bryant Park

Igår efter jag jobbat åkte jag och Merika in till Manhattan för att gå på utomhusbio i Bryant Park. Det är hela sommaren, men eftersom jag åker bort snart och inte riktigt kommer hem förrän i september så var det ju bra att passa på.



Vi köpte med oss lite middag, chips och brownies och satt och åt. Vi kom en timme innan filmen började och då var det redan proppfullt av människor.







Jag och svenska Merika





Filmen var gammal och ganska tråkig, iallafall det vi såg av den. Men vi gjorde det kul ändå : )

New York










My new addiction



Och



Jag är inne på sista chokladkakan nu... Jag börjar känna lite ångest, snart är den slut!

Min födelsedag

På min fördelsedag jobbade jag nästan hela dan och hela kvällen, men lite firande blev det ändå : ) Jag fick ett par örhängen och ett armband av familjen, och på kvällen innan dom gick ut så åt vi jordgubbstårta. Senare på kvällen överraskade Julia mig! Hon hade bakat en tysk chokladtårta : ) Gott Gott!




Shopping

Igår var jag inne på Manhattan och shoppa lite. Hitta många bra vardagströjor på rea och en jätte fin höstjacka! : ) Längtar tills jag kan börja använda den. Annars var det ganska tråkigt att shoppa, jag vill inte köpa sommarkläder, jag vill ha höst nu! Kunna använda riktiga kläder, och jacka och bra skor : ) Därför blir det inge mer shopping förren det är höst.


Present

Tack för tipset Michaela! Sammy läste kommentaren och köpte med sig boken "sju sorters kakor" till familjen. Brenda blev jätte glad : )

Nu ösregnar det här, igen. Igår var det sånt oväder att vi fick strömavbrott resten av kvällen, det som var skönt med det ovädret är att luften har verkligen blivit svalare efter det! Nu går det att vara ute utan att svettas ihjäl  : )





Påhitt

Igår satt jag i köket och läste en tidning medans August låg i sin spjälsäng och skulle sova middag. Han prata lite, sen var han tyst lite. Sådär håller han på varje gång och jag börjar nog blir lite avtrubbad. Efter jag läst klart ställde jag mig upp och började gå mot tvättstugan. Helt plötsligt hör jag någon komma dundrandes bakom mig och det första jag tänker på är katten. Sunny är nämligen ganska överviktig och brukar låta som en människa när hon kommer gåendes. Men de var det ju inte, det var ju August. Han kommer springandes i bara blöja, Let's go to the pool!

Ahhhhh han höll på att skrämma ihjäl mig. Han hade alltså nästan ljudlöst klättrat ur den stora, höga spjälsängen, kommit ner för trappan och sprungit in i köket på bara ett ögonblick. Det jag tänkte på när jag såg han var den där dansande babyn i Ally McBeal, haha. Jag höll mig för skratt men det var svårt. Man vill ju inte att han ska tycka det här är roligt och att det här ska bli en ny grej liksom...


Tillbaka

Miami var varmt, havet var varmt, hotellet var fint, allt var bra. En riktigt semester, vi hann med massor! Skönt att träffa Sammy ♥ och skönt att äntligen åka till Miami. Ett perfekt resemål.







Vi bodde en gata ifrån Miami Ink



På väg till Bahamas : )



Paradiset







Det var både gul och röd flagg i havet de sista dagarna







Lite skönt är det att vara tillbaka här, eller inte kanske... Nu är det snart höst och då börjar rutinerna igen, idag kommer tjejerna hem från campet, en månad har gått.
Nu är det kväller och dags för gymmet.

Klar

Nu är jag färdigpackad och klar att åka imorgon. Jag börjar med bil till tåget, tåg till Manhattan, byta från Grand Central till Penn Station och åka därifrån till Newark airport. Sen är jag på till Miami på riktigt! :D

Mini Spa

Nu på kvällen har jag haft ett litet mini spa här i min ensamhet :P Väldigt skönt att ha vart hemma helt själv hela dagen, det är SEMESTER!
Allt var frid och fröjd till jag spillde ut mitt rosa nagellack över det vita kakelgolvet i badrummet. Oops! Var bara att börja skura med nagellackborttagning och nu känner jag mig lite smått hög av ångorna...


Washington DC

Washington resan var jätte bra, bussen tog ett tag att åka men det blev roligare tack vare den snälla turguiden vi hade : )

Vi såg nog allt som man "vill" och "ska" se i Washington, Vita huset, Washington Monument, Pentagon, The Mall, vi såg 4th of July fyrverkerierna, Arlington National Cemetary där JFK är begravd, Korean war monument, Jefferson Memorial, Lincoln Monument och massa mer... Hela Washington består av monument eller har vägar, gator osv som hyllar olika saker. Allt var fint, och som alla säger så var det renare än NY. Trevlig resa helt enkelt. Vi hade 38 hela helgen, det var VARMT!



Man kan verkligen se värmen i luften här

World War 2 Memorial


Vita Huset, som faktiskt var väldigt litet. Det ligger mitt i stan och gräsmattan fram till huset var liten det med. Intryckt i centrum är det



Lincoln Memorial






Med den här utsikten man känner igen från många filmer



Vi gick in på Naturhistoriska muséet för att svalka oss, och där såg vi Hope diamanten



På 4th of July såg vi paraden som höll på i 2 timmar mitt på dan och på kvällen såg vi på fyrverkerierna : )



Mitt sällskap; Australien, England och Österrike



The Eternal Flame på John F Kennedys grav som har brunnit sen han begravdes





Några av alla bilder från den helgen : )

Onsdag

Idag är min sista arbetsdag, eftersom familjen flyger tidigt imorgon till Maine. SKÖNT! Speciellt eftersom jag jobbade mellan 9 am till natten igår, men extra pengar är alltid bra! : )

Idag är det varmt, som vanligt. Igår var det 101 f. alltså 38 grader varmt, i skuggan. Vi var vid poolen hela förmiddan sen stannade vi inne nästan hela eftermiddan för det var för varmt.



Nu ska jag äta upp min frukost sen blir det poolen igen.

Nya håret



Jätte kort är det inte, men det känns som det :P

I Washington

Det är varmt och idag har vi vart och tittat på det mesta. Hotellet är fint, men det finns inget internet, så alla bilder kommer upp när jag kommer hem. 3 dagars jobb sen MIAMI!!!
:D



Vi hann med det mest idag och imorgon är det nationaldan med massa parader och fyrverkerier


Packar!

Det ska va fint väder hela helgen, så jag hoppas jag gör rätt i att inte packa ner nåt varmt!


Beställning

Snart kommer ju Sammy, och tills dess måste jag lägga in en beställning. På GODIS såklart :D Amerikanskt godis är det värsta som finns, det finns knappt nåt godis. Kanske är det bra, för dom har så mycket annat skit.
Hitills vet jag att jag vill ha:

Kexchoklad
MARABOU!!!!! Måste även prova på den nya med Polka
Geisha
Kinapuffar
Lite Dumle hade också vart gott
Och Peace märken
Åhhhhh ge mig!



Vill även komma på nåt svenskt roligt att ge familjen, men kommer inte på nåt bra. Förslag?

Torsdag

En kort jobbdag mellan 8 och 1, sen åkte jag till poolen och la mig i solen en stund. Såklart fösvann den när jag kom ner så jag åkte hem igen och pratade med min älskling. Nu på eftermiddan har jag gjort nyttiga saker så som att städat, tvättat och gymmat.
Snart väntar grillad kyckling och sen blir det till att fixa naglarna och packa väska inför imorgon! : )




Läsvärt!

Ibland skrivs det om Sverige här i tidningarna, eller ganska ofta faktiskt. Häromdagen stog det nåt om att det har börjat odlats genmanipulerad potatis och nästan alltid står det om Stieg Larsson och hans böcker. Dom är jätte populära och det finns speciella Stieg Larsson turer amerikanerna kan åka på i Stockholm och så. Idag så läste jag världen roligaste text i The New Yorker, den handlar om hans böcker, och dom gör lite parodi på dom, faktiskt på hela Sverige. Ta er tid att läs, den är jätte bra!
Ordet umlaut betyder prickarna vi har över ö och ä och å. Texten på svenska finns längre ner, men den är roligare på engelska : )

The Girl Who Fixed the Umlaut

by Nora Ephron

There was a tap at the door at five in the morning. She woke up. Shit. Now what? She’d fallen asleep with her Palm Tungsten T3 in her hand. It would take only a moment to smash it against the wall and shove the battery up the nose of whoever was out there annoying her. She went to the door.

“I know you’re home,” he said.

 

Kalle fucking Blomkvist.


She tried to remember whether she was speaking to him or not. Probably not. She tried to remember why. No one knew why. It was undoubtedly because she’d been in a bad mood at some point. Lisbeth Salander was entitled to her bad moods on account of her miserable childhood and her tiny breasts, but it was starting to become confusing just how much irritability could be blamed on your slight figure and an abusive father you had once deliberately set on fire and then years later split open the head of with an axe.

 

Salander opened the door a crack and spent several paragraphs trying to decide whether to let Blomkvist in. Many italic thoughts flew through her mind. Go away. Perhaps. So what. Etc.

“Please,” he said. “I must see you. The umlaut on my computer isn’t working.”

He was cradling an iBook in his arms. She looked at him. He looked at her. She looked at him. He looked at her. And then she did what she usually did when she had run out of italic thoughts: she shook her head.

“I can’t really go on without an umlaut,” he said. “We’re in Sweden.”

But where in Sweden were they? There was no way to know, especially if you’d never been to Sweden. A few chapters ago, for example, an unscrupulous agent from Swedish Intelligence had tailed Blomkvist by taking Stora Essingen and Gröndal into Södermalm, and then driving down Hornsgatan and across Bellmansgatan via Brännkyrkagatan, with a final left onto Tavastgatan. Who cared, but there it was, in black-and-white, taking up space. And now Blomkvist was standing in her doorway. Someone might still be following him—but who? There was no real way to be sure even when you found out, because people’s names were so confusingly similar—Gullberg, Sandberg, and Holmberg; Nieminen and Niedermann; and, worst of all, Jonasson, Mårtensson, Torkelsson, Fredriksson, Svensson, Johansson, Svantesson, Fransson, and Paulsson.

 

“I need my umlaut,” Blomkvist said. “What if I want to go to Svavelsjö? Or Strängnäs? Or Södertälje? What if I want to write to Wadensjö? Or Ekström or Nyström?”

It was a compelling argument.

She opened the door.

He handed her the computer and went to make coffee on her Jura Impressa X7.

 

She tried to get the umlaut to work. No luck. She pinged Plague and explained the problem. Plague was fat, but he would know what to do, and he would tell her, in Courier typeface.

<Where are you?> Plague wrote.

<Stockholm.>

<There’s an Apple Store at the intersection of Kungsgatan and Sveavägen. Or you could try a Q-tip.>

She went to the bathroom and got a Q-tip and gently cleaned the area around the Alt key. It popped into place. Then she pressed “U.” An umlaut danced before her eyes.

Finally, she spoke.

“It’s fixed,” she said.

“Thanks,” he said.

She thought about smiling, but she’d smiled three hundred pages earlier, and once was enough.

 


 

 

SVENSKA

Det knackade på dörren klockan fem på morgonen. Hon vaknade. Skit. Vad händer nu? Hon hade somnat med sin Palm Tungsten T3 i handen. Det skulle ta bara en stund för att krossa den mot väggen och stoppa batteriet i näsan på den som var ute och irriterande henne. Hon gick till dörren.

"Jag vet att du är hemma, sade han.


Kalle jävla Blomkvist.


Hon försökte komma ihåg om hon talade med honom eller inte. Förmodligen inte. Hon försökte komma ihåg varför. Ingen visste varför. Det var utan tvekan för att hon hade varit på dåligt humör någon gång. Lisbeth Salander hade rätt till hennes dåliga humör på grund av sin eländiga barndom och hennes små bröst, men det började bli förvirrande hur mycket av irritationen hon skulle kunna skylla på hennes lilla figur och en missbrukande pappa hon en gång avsiktligt satt i brand och sedan några år senare splittrades huvudet öppet med en yxa.


Salander öppnade dörren på glänt och tillbringade flera punkter i försök att besluta om att låta Blomkvist in. Många kursiva tankar flög genom hennes huvud. Gå bort. Kanske. Så vad. Etc.

"Snälla", sade han. "Jag måste se dig. Prickarna över bokstäverna på min dator fungerar inte. "

Han höll i en iBook i sina armar. Hon såg på honom. Han såg på henne. Hon såg på honom. Han såg på henne. Och så gjorde hon vad hon brukade göra när hon var slut kursiv tankar: hon skakade på huvudet.

"Jag kan verkligen inte fortsätta utan ett prickarna över bostäverna, sade han. "Vi är ju i Sverige."

Men var i Sverige var de? Det fanns inget sätt att veta, speciellt om du aldrig hade varit i Sverige. För några kapitel sedan, till exempel hade en skrupelfri agent från svenska Intelligence följt Blomkvist genom att ta Stora Essingen och Gröndal till Södermalm och sedan pressa ner Hornsgatan och över Bellmansgatan via Brännkyrkagatan, med en sista vänster på Tavastgatan. Vem brydde sig, men det var där i svart-vitt, och tog upp plats. Och nu stod Blomkvist i hennes dörr. Någon kan fortfarande vara efter honom, men vem? Det fanns inga egentliga sätt att vara säker även när du fick reda på, eftersom det folk heter var så förvillande likt -Gullberg, Sandberg, och Holmberg, Nieminen och Niedermann, och värst av allt, Jonasson, Mårtensson, Torkelsson, Fredriksson, Svensson, Johansson , Svantesson, Fransson, och Paulsson.


"Jag behöver min prickar," sa Blomkvist. "Vad gör jag om jag vill gå till Svavelsjö? Eller Strängnäs? Eller Södertälje? Om jag vill skriva till Wadensjö? Eller Ekström eller Nyström? "

Det var ett övertygande argument.

Hon öppnade dörren.

Han gav henne datorn och gick för att göra kaffe på hennes Jura Impressa X7.


Hon försökte få prickarna att fungera. Ingen lycka. Hon pingade Plague och förklarade problemet. Plague var fet, men han skulle veta vad de ska göra, och han skulle säga henne, i Courier typsnitt.

<Vart är du?> Plague skrev.

<Stockholm.>

<Det finns en Apple Store i korsningen Kungsgatan och Sveavägen. Eller så kan du prova en tops.>

Hon gick på toaletten och hämtade en tops och försiktigt rengjorde området runt Alt-tangenten. Det åkte på plats. Sen tryckte hon "U." Prickarna dansade framför hennes ögon.

Slutligen talade hon.

"Dom funkar, sade hon.

"Tack, sade han.

Hon tänkte le, men hon log tre hundra sidor tidigare, och en gång var tillräckligt.

RSS 2.0