Update

De sista dagarna hara bestått av bl.a en till ridtur, denne gång på hästen Teaparty, jätte fin häst och riktigt rolig att rida på : ) Tessa och Willa var med den här gången och dom var jätte duktiga.

Monterey Aquarium där vi såg massa fina djur : ) Dom hade en rolig avdelning där man kunde känna på tex. sjöstjärnor och klappa rockor och så : )

Och så har vi badat och umgåtts med allt folk häromkring och så har jag hunnit bli förlyld. Mindre kul men det var väl på tiden, jag har känt av att nåt varit på gång sen innan Miami och nu har det väl äntligen brytit ut.

Imorgon är det lördag, det betyder bara en dag kvar! : ) Tiden går fort den....

Nu ska jag gå och lägga mig och sova bort förkylningen! Godnatt : )

Det är varmt!

Sitter här med ett glas isvatten och försöker svalka mig. Det är varmt och det finna ingen ac ingen fläkt ingenting! Jag längtar tills kylan kommer!!!

Kväll

Eftermiddan idag spenderade vi i Pebble Beach, strandhuset och där åt vi chinamat. När vi kom tillbaka upp hit så startade vi jacuzzin här utanför och bubblade lite! : ) Väldigt skönt.

Först var det kallt, även fast det är varmt på dagen här så blir det rätt kyligt på kvällen.



Fin utsikt från badet : )





Nu blir det sängen! Skönt att sova nu efter bubbel och en varm dusch : ) Godnatt


Måndags äventyr

Idag åkte vi till en strand för att ha picknick och för att titta på sälar och sjölejon. Stranden ligger i ett naturreservat så det finns massor av sälar och annat i vattnet : )



Vattnet var iskallt, jag doppade bara fötterna och var man i för länge så kände man hur det nästan började värka av kylan. Lite synd för annars hade jag gärna badat och simmat i den här grottan : )



Min lunch bestod av sushi idag! Gott.



Vi såg sälar när vi gick till stranden och när vi väl var där så kom det en simmandes i vattnet. Synd bara att det är så svårt att få en bild på dom. Så fort det är chans till en bra bild så har man aldrig kameran framme!





Så himla fint här och det är så trist att det inte går att fånga med bilder. Till China beach åker jag gärna fler gånger : )

Lush







Fina tvålar från Lush.

Det är synd att jag inte har plats att köpa "onödiga" saker som tvålar. Jag har ju inte obegränsat med plats och jag tänker det hela tiden; allt ska ju hem till Sverige igen! :P

Kvällspromenad

Jag kom precis in från en kvällspromenad med ipoden. Såg 2 stora vildsvin med 4 bebisar beta precis vid sidan av vägen.



Nu ska jag kolla på nån film sen ska jag läsa min bok! : ) Har kommit mer än hälften och nu börjar det bli spännande.

Teddy

Ridturen idag gick bra : ) I två timmar var vi ute och det kändes för det var riktigt varmt och hästarna blev svettiga. Vi red en jätte fin slinga med bra utsikt och massa olika terräng. Vi klättra, hoppa diken och red över massa fält. Vi såg säkert 30 hjortar och rådjur, dom är precis överrallt här.





Jag red Teddy, samma häst som jag red på i april : )

9 dagar

9 dagar kvar till New york, längtar!


Söndag

Imorgon är det söndag, min lediga dag. Brenda överraskade mig med att hon har bokat in mig på en 2 timmars ridtur, kul :D Bara jag och tjejen som har hand om stallet där nere.



Skönt att komma ifrån alla en liten stund

Bonfire

I tisdags gick vi runt på stan en stund och kollade lite affärer. Bland annat Cottage of Sweets där jag köpte alldeles för många Mars och remmar. Efter det åkte vi ner till stranden och gjorde upp en brasa.



Vi beställde pizza till middag och till efterrätt åt vi s'moores som är kex, grillade marshmallows och choklad tillsammans. Gott! : )





Vi kollade på solnedgången också.



Innan solen gick ner såg vi en säl tror jag det var, en del sa att det var en jätte utter :P Jag vet inte, men den var stor som en säl och simmade runt i det grunda vattnet. Sen såg vi även att det fanns en val i vattnet långt där ute. Man såg bara vatten och luft komma när den blåste ut. Stora utblåsningar. Lite kul tycker jag : )

Santa Cruz och San Francisco

Fredag morgon fick jag och Fanny skjuts ner till Enterprise för att hämta upp våran hybil, en röd toyota. Sen började vår lilla resa norrut. Vi körde längst highway 1 hela tiden, turades om att köra, den vägen är liten och går längst kusten. Landskapen ändras hela tiden, stränder, skorgar och berg, allt var jätte fint.




Vi stannade i Santa Cruz för att gå på tivolit som ligger vid stranden. Köpte 25 åkbiljetter var och började med berochdalbana nr 1. Nöjesfältet var ganska litet men hade ändå det mesta.



Vi tog en liten paus och gick längst boardwalken och såg sjölejon (?) som simmade i vattnet och låg och solade.
Sen fortsatte vi med åkandet, och åkte fler bergochdalbanor, stockarna och lite annat. Kul :D Länge sen jag åkte bergochdalbana så det var perfekt!


Hoppade in i bilen igen och styrde mot San Francisco. Vi hade en gps och en karta så det gick bra. Vi hade tittat på ett hostel som såg bra ut internet dagen innan men vi gjorde aldrig nån bokning, men vi chansade och åkte dit. Kom fram halv nio på kvällen och gick in till receptionen och frågade om de hade nåt ledigt.

- nej, vi är fullbokade.

Eh, okej, tänkte vi.

Efter vi stått där en stund och sett besvikna ut så sa dom att dom har alltid 2 akutsängar som dom sparar till sent på kvällen, och eftersom vi kom rätt sent så fick vi dom. 29 dollar per person med frukost. Del i 20 bäddsrum! Alltså 18 andra personer! Hehe, men det var bra ändå. Vi ville ju gärna ha nånstans att sova så vi tog det.



Hostelet låg på en gammal militäranläggning och den här byggnaden var ett gammalt sjukhus. Och det märktes, det luktade tillochmed sjukhus... Men det var rent och fräscht iallafall. En stor sal med 10 våningssängar från IKEA. Säng nr 18 och 19, nr 19 fanns inte så vi tog en ledig säng och skrev dit 19 med en tuschpenna. Funka bra.
Hoppa in i bilen för att åka och få i oss lite mat, letade efter parkering i en halvtimma sen åt vi middag på en jätte mysig italiensk resturang. Kom tillbaka till hostelet och gjorde oss ordning för att sova. Allt var frid och fröjd tills klockan 2 på natten då både jag och Fanny vaknade av att idioten brevid mig låg och snarkade! Jag har aldrig hört nån snarka så högt i hela mitt liv. Jag började hosta högljutt för att försöka väcka han, men de funka inte så bra... Han måste ha slutat snarka nångång iallafall för tillslut somna vi om och på morgonen var han borta.


Lördag morgon åkte vi till Fischermanns Wharf och försökte få tag på biljetter till Alcatraz. Alla var slutsålda, det är så i Juli och Augusti sa dom. Väldigt synd tyckte jag men vi såg det ju från land och det är ju bättre än inget. Sen så gick vi runt och tittade, åkte spårvagn över halva stan och stannade på H&M för att köpa vantar, sjal och en till kofta. Kallt var det, riktig höst, så det behövdes.



Sen gick vi för att kolla på Golden Gate Bridge. Jätte fin promenad längst vattnet.



På kvällen gick vi på bio, Eat, Pray, Love, bra film : ) Måste läsa boken!

Efter vi letat hostel större delen av dan hittade vi äntligen ett som hade ett rum ledigt, det låg lite utanför staden, men det var det värt för vi hade vårt egna rum med en stor säng! : )



Söndag startade vi med frukost i området Castro där alla gays håller till. Vår servitör, eller servitris kanske jag ska säga, var en man utklädd till kvinna. Han lurade ingen direkt men frukosten var god iallafall. Sen var det dags för Twin Peaks, två höga berg där man har utsikt över hela staden och över bron. Det var fint det med : ) Bra utsikt även fast det var dimmigt.



Vi delade på körningen hemvägen och stannade så fort det var nåt vi ville se, och det fanns mycket för det är så fint överallt.
Så fort vi lämnade San Francisco så försvann dimman och det blev varmare.



En bra resa och kul att ha sett San Francisco på riktigt : )


Weekend

Imorgon åker jag och Fanny till San Francisco. Vi har hyrt en bil och så får vi se hur det går. Vi har en gps så det ska nog gå bra : )

Första stoppet ska bli Santa Cruz, där ska vi gå till ett nöjesfält som ligger precis vid stranden



sen ska vi köra vidare. Det tar 3 timmar att åka till San Francisco men vi ska ta vägen längst havet så det kommer bli något längre. Väl i San Francisco måste vi hitta nåt ställe att bo på... Men det ska nog gå bra det med. Vi stannar 2 nätter, det här blir min lediga helg i augusti och det ska bli så skönt! :D

Det jag vet jag vill se just nu är Alcatraz, om det är möjligt att få tag på biljetter



Twin Peaks, som är ett utsiktsställe där man ser det mesta av staden



Sen även Golden Gate Bridge.



Sedan får vi se vad som är värt att titta på längst vägen : )




Bra!


Redo

Väskan är packad, bilen kommer kl 430 och hämtar oss imorgonbitti. Sen åker vi mot jfk och flyger 6 timmar till San Francisco.

Snart så

Julia åker hem till Tyskland nu i oktober och tyvärr : ( åker Merika hem till Sverige redan om ca 2 veckor, så sista gången att träffa henne blir imorrn :(...  Känns väldigt trist att båda åker men speciellt att Merika ska åka. Men men det är ju så det är att vara au pair. Nån gång åker ju alla hem.

Men som tur är, fick reda på idag, kommer en svensk hit till Chappaqua nu i Augusti : ) Och för en vecka sen kom det en svensk till Pleasantville som är ca 5 minuter från mig : ) Så då känns det inte lika ensamt längre! Kan vara kul att ha svenskar att umgås med, och det kommer jag ha nu! Även en ny svensk i en annan stad lite länge bort. Jag var den första i vårt cluster och nu är vi 4 : )

Merika kommer jag se sen i Sverige igen det vet jag ♥ Det är så man får tänka!

Måndag

Jag kom precis hem från en pizza- och glasskväll med Julia. Vi var nere på Pizza Station och sen blev det glass på Coldstone. Det blev en cookie sandwich : )



Det var gott och trevligt : ) MEN, jag fick 5 myggbett! Ahhh!!! Ett på tån! Det värsta som finns!

6 Månader : )

Idag, prick på dagen, har jag varit här i 6 månader. Ett halvvår. Nu börjar alltså nedräkningen. Hitills har jag räknat upp till 6, nu blir det att räkna bakåt ner till 0!

Ibland har det gått bra segt, men i helhet har det gått fort! Och nu är det alltså hälften kvar. Hela Augusti är vi ju borta, kommer hem från California den sista. Sen är det september, oktober, november, december JUL! : ), januari och februari! De två sista månaderna måste jag planera in vad jag ska köpa med mig hem till alla. Sen så slutar jag här i familjen den 11e februari. Det känns som om det kommer gå undan!









Lite av det jag saknar...

Ny läsning

Jag var inne och promenerade i East hampton i fredags. Hittade en jätte söt bokhandel där jag hittade en den första av Stieg Larssons böcker. Jag köpte den för jag bara måste läsa den. Så fort jag säger att jag kommer från Sverige så är det de första jag får höra! Har du läst Stieg Larsson? Stieg hit och Stieg dit. De ända gånger det skrivs om Sverige i tidningarna så är det om Stieg Larsson och hans böcker. Så nu är det upp till bevis!



Nu har jag en bra bok i California med : )

"Hemma"

Nu har vi kommit hem, så skönt! : ) Alla saker på plats och nu ska jag slappna av i min sköna säng.



Fredagskvällen var det fest på stranden för en kompis till familjen. Det fanns massor av god mat uppdukat och på kvällen tändes det en stor brasa.



På lördags var vi på en annan fest hos några andra. Sist Brenda var där var Gwyneth Paltrow där, hon är barndomvän med dom vi var hos. Tyvärr var hon inte där i lördags :( Haha, hade hoppats på att bli starstruk, men icke. Däremot fanns det en jätte söt liten 10 vekors bebis där som hette Honor :)





Torsdag





Den fuktiga värmen försvann i ett par dagar men nu är den tillbaka. Som tur finns det ac i huset så det blir till att hålla sig inne. Snart börjar jag jobba och då är det bad, läggdags av liten, popcorn, kakor och film som gäller!

Jag har det bra



East Hamptons är fin fint. Imorse tog jag med mig 5 barn till stranden med parasoll, picknick, leksaker och sollotion i högsta hugg. Willa och Tessa tog med sig varsin kompis ner så det var full rulle hela förmiddan. Nu har jag en liten rast och kl 6 börjar jag igen, då kommer alla barn hit igen och det blir filmkväll efter lillen somnat. Mycket jobb nu men det betyder extra pengar så det är bra!






East Hamptons







Här är det fint. Lite kallare än i inne i ny och vattnet är mycket kallare än Miami :P haha det är väldigt kallt.
Imorse gick jag och de tre barnen ner till stranden och badade fram till lunch. Nu är jag ledig ett par timmar sen börjar jag senare och jobbar hela kvällen.

Gårdagen

Dagen igår på IKEA var jätte kul. Vi åt god lunch med efterrätt och gick mest runt och pratade och provade sängar. Vädret igår var jätte skönt, varmt men med lite svalare vindar. Äntligen!

Det var kul att åka vattentaxi också, smidigt sätt och ute på vattnet svalkade det skönt plus att man fick en fin utsikt över Manhattan. Gratis på helgen, 5 dollar på vardagarna, så det är ju värt det. 12 minuter tog det och det var kul.












Fin bild tycker jag, Lite av Manhattan, Empire State Building, Chrysler Building och Brooklyn Bridge.



Ikea i sikte!



Först blev jag överraskad av hur billigt allt var. Som den här soffan, 579 kr?! tänkte jag först innan jag kom på att det var dollar...



Dags för lite lunch, jag åt lax, det är nog 3e gången jag äter fisk sen jag kom hit. Inte bra : / Ohhh efterrätterna var så goda, daimtårta och äppelkaka :D



Efter lunchen blev vi lite trötta och tog en liten tupplur i en av sängarna.



Haha världens fulaste uttal av Hej då. Hä dö, that's how we say goodbye in swedish.... Eh, okej?



Nästan halva dagen gick åt där, det är alltid lätt att spendera tid på IKEA även fast man inte shoppar nåt :P
Jag ska åka dit snart igen och då ska jag handla från matshoppen dom har. Det finns ganska mycket bra mat och godis där så det ska utnyttjas : )


RSS 2.0