Santa Cruz och San Francisco

Fredag morgon fick jag och Fanny skjuts ner till Enterprise för att hämta upp våran hybil, en röd toyota. Sen började vår lilla resa norrut. Vi körde längst highway 1 hela tiden, turades om att köra, den vägen är liten och går längst kusten. Landskapen ändras hela tiden, stränder, skorgar och berg, allt var jätte fint.




Vi stannade i Santa Cruz för att gå på tivolit som ligger vid stranden. Köpte 25 åkbiljetter var och började med berochdalbana nr 1. Nöjesfältet var ganska litet men hade ändå det mesta.



Vi tog en liten paus och gick längst boardwalken och såg sjölejon (?) som simmade i vattnet och låg och solade.
Sen fortsatte vi med åkandet, och åkte fler bergochdalbanor, stockarna och lite annat. Kul :D Länge sen jag åkte bergochdalbana så det var perfekt!


Hoppade in i bilen igen och styrde mot San Francisco. Vi hade en gps och en karta så det gick bra. Vi hade tittat på ett hostel som såg bra ut internet dagen innan men vi gjorde aldrig nån bokning, men vi chansade och åkte dit. Kom fram halv nio på kvällen och gick in till receptionen och frågade om de hade nåt ledigt.

- nej, vi är fullbokade.

Eh, okej, tänkte vi.

Efter vi stått där en stund och sett besvikna ut så sa dom att dom har alltid 2 akutsängar som dom sparar till sent på kvällen, och eftersom vi kom rätt sent så fick vi dom. 29 dollar per person med frukost. Del i 20 bäddsrum! Alltså 18 andra personer! Hehe, men det var bra ändå. Vi ville ju gärna ha nånstans att sova så vi tog det.



Hostelet låg på en gammal militäranläggning och den här byggnaden var ett gammalt sjukhus. Och det märktes, det luktade tillochmed sjukhus... Men det var rent och fräscht iallafall. En stor sal med 10 våningssängar från IKEA. Säng nr 18 och 19, nr 19 fanns inte så vi tog en ledig säng och skrev dit 19 med en tuschpenna. Funka bra.
Hoppa in i bilen för att åka och få i oss lite mat, letade efter parkering i en halvtimma sen åt vi middag på en jätte mysig italiensk resturang. Kom tillbaka till hostelet och gjorde oss ordning för att sova. Allt var frid och fröjd tills klockan 2 på natten då både jag och Fanny vaknade av att idioten brevid mig låg och snarkade! Jag har aldrig hört nån snarka så högt i hela mitt liv. Jag började hosta högljutt för att försöka väcka han, men de funka inte så bra... Han måste ha slutat snarka nångång iallafall för tillslut somna vi om och på morgonen var han borta.


Lördag morgon åkte vi till Fischermanns Wharf och försökte få tag på biljetter till Alcatraz. Alla var slutsålda, det är så i Juli och Augusti sa dom. Väldigt synd tyckte jag men vi såg det ju från land och det är ju bättre än inget. Sen så gick vi runt och tittade, åkte spårvagn över halva stan och stannade på H&M för att köpa vantar, sjal och en till kofta. Kallt var det, riktig höst, så det behövdes.



Sen gick vi för att kolla på Golden Gate Bridge. Jätte fin promenad längst vattnet.



På kvällen gick vi på bio, Eat, Pray, Love, bra film : ) Måste läsa boken!

Efter vi letat hostel större delen av dan hittade vi äntligen ett som hade ett rum ledigt, det låg lite utanför staden, men det var det värt för vi hade vårt egna rum med en stor säng! : )



Söndag startade vi med frukost i området Castro där alla gays håller till. Vår servitör, eller servitris kanske jag ska säga, var en man utklädd till kvinna. Han lurade ingen direkt men frukosten var god iallafall. Sen var det dags för Twin Peaks, två höga berg där man har utsikt över hela staden och över bron. Det var fint det med : ) Bra utsikt även fast det var dimmigt.



Vi delade på körningen hemvägen och stannade så fort det var nåt vi ville se, och det fanns mycket för det är så fint överallt.
Så fort vi lämnade San Francisco så försvann dimman och det blev varmare.



En bra resa och kul att ha sett San Francisco på riktigt : )


Kommentarer
Postat av: Mormor Sol-Britt

Oj, Oj, vilka upplevelser. Skönt att ni är tillbaka. Ni fixar det mesta, så vem man ska ha med sig på resa finns inga tvivel om. Detta visar vad du ska satsa på. Reseledare!!!!.

2010-08-18 @ 10:31:49
Postat av: Tilda!

65 dagar kvar tills vi ses i NY ;) saknar dig!

2010-08-19 @ 00:10:47
URL: http://Http://TildaForsgren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0