Tornado watch

Tornado varning igen vilket betyder att alla aktiviteter efter skolan var inställda idag. Regnet har öst ner i 2 dagar men värmen är fortfarande kvar. Klibbigt är det! Vi har underhållt oss med att laga mat och vart ute och hoppat i pölar.

Nu ska jag snart iväg till Starbucks för det vanliga mötet på tisdagar. Ska försöka komma hem i tid så man kan får sova lite med, denna vecka har jag ingen dag ledigt. Föräldrarna åker till California tidigt på torsdag morgon det betyder att jag börjar kl 6! Sen jobbar jag resten av veckan i stort sätt, tills söndag natt. Det kommer bli en del att göra med skola, playdates, fotbollsträningar, matcher och bar mitzvahs och 3 barn. Som tur kommer mormorn vara här när hon kan och kommer stå för matlagningen, vilket är tur! Det är det ändå jag gärna slipper :P.

Efter denna hårda vecka kommer jag få en stor belöning, så mig gör det inget alls! :D


Yankees vs. Red Sox video


Applebees fredag

I fredags var vi svenskar + några tyskar ute och åt på Applebees : ) Gott var det, åt samma som förra gången och NJÖT!
Dom fick duka upp ett bord för 10 åt oss och vi stannade nästan till stängning.



Yankees vs. Red Sox

Baseballen var jätte kul att se, eller det var kul att pricka av det på listan, men jag skulle nog inte gå igen! :P Hehe eller det kanske jag skulle. Det roliga är ju själva stämningen. Varje match har 9 omgångar kan man säga och Yankees (dom vi ska heja på) träffade bollen för första gången i omgång 7! Lååååååååååååångtråkigt..... Red Sox var desto bättre, så dom ska jag nog heja på i fortsättningen. Alltså Yankees förlorade, men alla var glada ändå. Vi fick se 2 homeruns och sjunga God bless America ståendes på läktaren och jag köpte mig både en keps och ett finger.



Vi hade bra platser tycker jag och perfekt väder : )



Den vanliga turistbilden



Nu äter jag äppelpaj och ska kolla på Desperate Housewives som börjar idag :D


Helgen som var



I söndags åkte jag och team sweden till Palisades som är ett jätte stort köpcentrum. 4 våningar högt med alla möjliga butiker. Vi åkte dit för att luncha på cheesecake factory men efter maten var jag så mätt att jag inte orkade efterrätt! Det får bli ett till besök där snart : )


Onsdag

Vädret har vänt från att vara lagom skönt höstväder till 30 grader varmt idag. Usch inte skönt det. Igår jobbade jag och på kvällen så träffade jag Sverige tjejerna på frozen yoghurt stället i Mount kisco.

Idag jobbade jag mellan 3-730. Vi har hunnit med nap, park och hämtning från fotboll. Imorgon har jag sovmorgon igen och då är det gymmet som gäller!




Veckan som gått

Dagarna rullar på. I torsdags träffade jag några av sverige tjejerna och åt glass på Coldstone : ) Gott!

Igår hade jag och Veronica playdate i parken med Augie och hennes Jack, dom lekte jätte bra ihop vilket är bra för oss ; ) Då kan vi ha änu fler playdates!

På kvällen träffades jag, Elin, Cassi och Veronica och åt lite gott på Applebees och efter det såg vi på bio. Det blev inte allt för sent men ändå är jag så trött. Har vart det hela veckan, kanske beror på att de blivit rätt sent nästan varje dag.





Idag har jag en slapp dag, ska titta på tv från Sverige och gå runt i myskläder. Jag börjar jobba kl 5 och jobbar sen resten av kvällen.

Starbucks

Igår åkte jag till Starbucks för att träffa några av svenskarna. Vi hade en liten bildbytarkväll och underhöll oss med att lära oss varandras olika dialekter. Haha, bra kul det är. Jag tycker det är väldigt konstigt att ingen av tjejerna nånsin hade hört ordet Mojje, haha.

En sak är bra konstig. Det är nån nisse som kommer till Starbucks med sin stationära dator! Han har alltså med sig en stor resväska med datorn i och plockar fram allt och sitter där hela kvällen. Det är ju gratis internet så det är väl det han vill åt, men ändå. En stationär klumpig dator in på Strabucks. Jo alla är vi ju olika...


Bokat och klart!

Japp nu är det bokat och klart. Yankees mot Redsox nästa lördag. Då kan jag bocka av baseball från listan! : )


Tisdag

Idag var det jobb mellan 8-4. Det var Augusts andra dag på dagis och det gick bra att lämna honom. Han går bara en timme än så länge men snart så blir han borta nästan 3 timmar. På hans dagis, eller skola som dom kallar det har dom en egen hamster, Lollipop heter den. Den lilla stackarn sitter mitt i rummet i en liten bur hela dagarna och så hjälper barnen till att mata den.

Ikväll ska jag gå över till grannen och passa hennes 3 barn en stund, får se hur det går! Lite extra pengar är aldrig fel! : )

Söndag

Igår hade jag en riktigt slapp dag. Började jobba kl 5 så jag struntade att stressa in till NY, utan tog det lugnt hemma istället med sovmorgon. Igår var det ju 9/11, men det märktes inte. Eller jo förresten lite. På kvällen när jag hade lagt August så satt jag och Willa och kollade på film, Tessa sov borta hos en kompis. Helt plötsligt började det smälla utanför och Willa blev livrädd. Man hörde ju ganska snabbt att det bara var fyrverkerier (varför är ju frågan?) men Willa var övertygad om att det var nån som sprang runt och sköt så det blev ett litet hysteri utbrott där. Jag tror hon kopplade 9/11 och det var därför hon blev så rädd, men det var ju ingenting som tur var.


Idag, söndag har jag spenderat en dag på IKEA med team Sweden (snor den av dig Lina), mycket trevligt var det : ). Gick förbi möblerna rätt till resturangen och åt lunch. Den här gången blev det swedish meatballs med mos och lingonsylt ♥ och sås. mmmmm.



Jag, Lina, Veronica och Cassandra. Elin var kameraman denna gång.

Sen vidare till där man köper svenskt godis och mat och allt var det är. Daim till mig och tjejerna här hemma och Kalles randiga Kaviar! Den på Wasa kommer bli smarrigt.

Efter IKEA tog vi gratis bussen upp till Bourough Hall och vidare mot Brooklyn Bridge. Lagom till det så började det ju såklart att regna men paraplyet var nerpackat så det var bara att börja promenera.



Väldigt bra dag. TACK Team Sweden : )

Härliga Svennar!

Hallelujah! Jag har träffat svenska tjejer. Det finns ju inget bättre än svenska tjejer det är ju verkligen sant.

I Torsdags träffades jag, Veronica, Lina, Elin, Stinha och Cassandra på Starbucks i Mt Kisco. Väldigt trevligt.

I Fredags träffades vi på Applebees som är en resturang, jag åt en gammal hederlig hamurgertallrik med pommes och till efterrätt blev det en grym chokladkaka med både glass och grädde. Det som var lite konstigt var ju att på menyn hade de skrivit ut hur många kalorier det var varje maträtt. Ingen bra idé kan jag ju säga. VARFÖR vill man veta det undrar ju jag? Jag åt ju iallafall för två dagar där.



Jag och Cassandra : )

Snabb uppdatering, nu är det dags för middag! Tjillevippen

Fashion Week

Idag börjar New Yorks Fashion Week och håller på en vecka framåt. Det brukar vara i Bryant Park, som för övrigt hade vart perfekt för mig eftersom det är precis där jag går av tåget, men i år är det i Lincoln Center istället. Det ligger på upper west side så dit orkar man inte gå. Det får istället bli den svettiga subwayen.

 

Sicken tur för mig då att jag jobbar kväll på lördag då! Då kan jag ju åka dit på dan och titta : )


Torsdag

Jobb mellan 10-1, vädigt bra dag : ) Efter det åkte familjen iväg för att fira Rasha Shana som är det judiska nyåret. Eftersom jag var ledig så stannade jag hemma, kan vara skönt att ha nästan en hel dag ledig och för mig själv.

Snart ska jag åväg till Mt Kisco för att träffa ett par svenska tjejer som just kommit hit! : ) Kul. Tippar på att det blir ett besök på Starbucks.

Gedney

Igår eftermiddag åkte jag och Augut till parken, det fick bli Gedney Park den här gången för där är det alltid skugga och det behövdes i värmen.

Bredvid parken finns en liten fågelsjö där vi brukar se fiskar och så. Igår såg vi nåt lite roligare, sköldpaddor!



Efter att ha pratat med folk där så fick jag reda på att det är snapping turtles. Fula sköldpaddor som kan bitas, dom ända skölspaddorna i sjöar i nordamerika. Så här stora kan dom bli:



Riktiga monster alltså. Påminner faktiskt om orcherna i sagan om ringen.

Dom vi såg var ju inte såhär stora, utan ca 30 centimeter. Nästa gånga ska jag försöka ta en egen bild på dom : )

Idol



Andra avsnittet av idol ikväll, sänds på TV4 play vilket är väldigt bra! : ) Har just kollat klart på svenska hollywoodfruar och nu blir det idol som är kvällssnöjet fram tills desperate housewives börjar på ABC igen.

To go...

Idag har jag vart här i 7 månader, alltså 5 kvar... Blir faktiskt lite stressad när jag tänker på det! Jag har ju så mycket mer jag måste hinna med! När jag kom hit så tänkte jag att när 8 månader har gått så är året nästan slut, och nu sitter jag här, 7 månader in. Det blir att börja planera så att både tid och pengar räcker!

Dit jag vill åka och ska åka är:

Las Vegas
Los Angeles
Grand Canyon


I samma resa, hoppas på att kunna åka i februari med Sammy

Boston, det blir nu i höst

Niagra fallen, måste planera in det

Sen vill jag åka till ett Six Flags nöjesfäl innan värmen försvinner helt. Sen är jag nöjd, tror jag...

Shopping

I söndags åkte jag och Claire in till New York för att leta efter höstskor. Det är ju inte dags än för det men det kan ju vara skönt att vara ute i tid. Claire hade tur men jag hittade inget. Den här helgen var det ju Labour weekend så det var packat med folk. Efter en heldag av promenerande runt överallt så avslutade vi dan med en god middag under Empire State Building : )



Såklart kom jag ju på lagom när jag var hemma igen att vi hade fått hem en katalog från en butik som hade rea över Labour day weekend. Där i fanns ju ett par höstskor som jag letat efter och även ett par stövlar tills i vinter.
Bra skor, äkta läder, på REA! Så igår när jag slutade jobba kl halv 6 tog jag tåget in till manhattan och tunnelbanan upp till 83rd street och köpte dom! Så nu är jag redo! : ) Verkligen jätte skönt att vara klar med både höstskor och stövlar tills i vinter.



Dessa blev det, dom är från Timberland och verkar riktigt bra. Jag ville ha mörkbruna först men dom var slut så jag fick nöja mig med svarta. Höstskorna jag köpte var ett par Acne Pistol inspirerade. Jag hade inte riktigt lust att betala 559 dollar så jag köpte ett par andra för 69 dollar. Kändes bra! : )



Tisdag

Imorse klockan 8 åkte jag till gymmet för att ha min orientation. En tjej visade hur jag ska använda maskinerna och vad som är bäst för mig att träna. Lite klokare blev jag faktiskt, nu hoppas jag bara att jag kommer komma ihåg iallafall hälften av det.




Tillbaka

Nu är jag "hemma" i new york igen. SKÖNT! Flygresan gick bra och den var kort, under 5 timmar tog det så det gick ganska bra att underhålla August under tiden : )

Kändes väldigt bra att packa upp allt och lägga det på sin rätta plats.

Här är det (tyvärr) lika varmt som det var innan vi åkte. Upp mot 35 grader på dan med fuktig luft gör att jag LÄNGTAR tills hösten kommer.

Nu ska jag fortsätta på Stieg Larssons andra bok och sen sova : ) Godnatt

RSS 2.0