Carmel by the Sea

Idag promenerade vi lite här i stan : ) Det är så mysigt, det är små, fina butiker överallt.






Huset


Tisdag i Californien

Vi började vår morgon med en god frukost på ett ställe som heter Katy's : ) Jätte gott var det, det fanns swedish pancakes med det skippa jag :P Det fick bli belgiska våfflor istället.




Efter frukosten åkte vi upp till deras andra hus dom har uppe i bergen. Dom kallar det the preservative, för det ligger i en "park" som 300 familjer äger tillsammans. Det är ett gammalt indianområde som dom köpte och alla som var med och köpte det har bestämt sig för att preserve it, spara det. Därav namnet. Det finns nästan 300 hus på ett område som är lika stort som ett och ett halft Manhattan. Väldigt mycket natur med andra ord. Såklart var det här med helt underbart och jag kan verkligen inte fånga det på bild. På området finns det en countryclub, 4 stall, golfbana, poolområde, sportanläggning och annat.









Vi gick ner till stallet, det var meningen att vi skulle rida, men det skulle kommer regn så vi ska göra det nån annan dag : ) Det ska bli så kul, det var så skönt att få lukta lite på hästarna :D





Efter stallet och lite andra saker åt vi lunch och sen åkte vi hem på eftermiddagen. När vi åkte hem såg vi massor av stora rådjur och fåglar precis vid vägen, dom var inte alls rädda utan stog kvar när vi kom :P Fåglarna var fula, men
det var kul att se : )






Nu på eftermiddagen har vi tagit det lugnt, spelat lite Lacross och ätit mat : ) Det blir en tidig kväll idag med...

Underbart

Vi kom precis hem efter en promenad efter maten. Åh det är så fint här. Vi tog bilen en liten bit till en liten promenad längst vattnet. Solen höll precis på att gå ner, jag tog massor av kort. Det är så underbart och det är så skönt att se efter en lång vinter : )

En del av huset





En FIN bil















Det är så svårt att fånga allt på bild, det här är inte ens i närheten av hur fint det faktiskt är. Sen jag kom till USA har jag flera gånger tänkt att jag vill spara ett ögonblick precis som det är. Det man ser, lukter, ljud och vad man känner och spara allt i en liten låda som man kan öppna när man vill. Det vore väl nåt?


Stranden

Vi trotsade det dåliga vädret och åkte en stund till stranden här brevid för att gå en liten promenad. Det var väldigt skönt med frisk luft efter flygresan.













Man ser att det är regn i luften. Nu var det skönt, tänk då hur det ska vara i solen och riktig värme : )

Jag är i paradiset



Efter en lång och jobbig flyresa på 6 timmar är vi äntligen framme nu. Vi flög med Virgin America, och det var bra men planet var litet och det hoppade väldigt mycket säkert hela den första timmen.

Vi landade i San Fransisco och tyvärr var vädret sådär. Det är varmt, det är det verkligen men det småregnar lite. Vi började med att äta lunch. Det gjorde vi på en kinarestaurang, det kallas nåt speciellt det vi gjorde och det var att det fanns inga menyer utan servitriserna springer runt och visar upp olika maträtter sen plockar man det man vill : ) Väldigt bra, för då kunde man äta lite av allt ; )





Vi åkte igenom Sand Town, det var verkligen en stad med sand ÖVERALLT




Efter lunchen åkte vi hit till Pebble Beach där dom bor. Underbart! Vilket hus. Jag måste fotografera innan jag åker härifrån.


Utsikten från mitt rum





Nu ska vi snart äta, jag är vrålhungrig. Det enda vi har ätit idag var det på kinarestaurangen. Kl är 5 över fem här nu, fem över 8 i NY alltså. Det kommer bli en tidig kväll idag.



Godnatt

Nu ska jag lägga mig ner och titta på the office och försöka bli trött. Taxin hämtar upp oss kl 4.45 imorgonbitti så det är nog bra att försöka sova lite.

Gissa om det var skönt att komma ur de här kläderna efter att ha ätit från kl 4 till halv 9!




Godnatt, vi ses i Californa!

Passover

Det var faktiskt riktigt roligt :D Vi var väl ca 15 st, och vi har ätit mat och ätit mat och ätit mat.

En fint dukat bord



En speciell tallrik, nu kommer jag inte ihåg namnet men på den låg det ett par saker som representerade olika händelser i judendomen.




Alla hade fått häften med alla texter i. Det stog vem som skulle läsa vad, vi satte oss vid bordet kl 4 och började äta vid nästan halv 6 så det tog ett tag att plöja igenom det. Mellan en del texter så gjorde man olika saker, tex som att doppa persilja i saltvatten (jag spydde nästan, det smakade som man hade fått en kallsup i havet). Det skulle reprensentera den bittra tiden när judarna var slavar och saltet var för de tårar som fällts.

Vi sjöng, på hebreiska, haha det gick sådär. Och läste massor. Jag trodde det var en text, det var det inte, jag hade kanske 5 st.



Tur att jag är tjej, alla killar var tvugna att bära en kippa, heter det va?





Det var iallafall kul att vara med om : )




...

Det fick bli den stora väskan istället. Vi ska ju faktiskt vara borta en vecka...




Packar!

Usch jag hatar att packa. Man vet aldrig vad man glömmer kvar och behöver ha med sig. Det jag har lagt ner nu får duga. Jag har ju på mig kläder när jag åker så i värsta fall får jag väl bo i dom i en vecka :P





Igår var jag ju inne i NYC och jag hittade en fin blus som jag kan ha idag eller på påsk.



Idag är det ju Passover, en helgdag för judendomen. Det ska bli intressant att se hur det blir. Först trodde jag det bara var en familjemiddag som man hade, nu har jag fått veta att det är lite mer komplicerat... Man äter olika saker som representerar händelser och så. Droppar rött vin på tallriken som ska föreställa blod (!) haha.

Brenda berättade igår att alla kommer få en text som de ska läsa högt.
Du kommer få läsa högt på engelska, det är väl inget problem, sa Brenda. Självklart inte, sa jag. Det är ju enkelt.

Ja, men det är också lite hebreiska, sa hon.

Kul! Haha det får vi se hur det går. Det kommer iallafall bli en ny och intressant upplevelse!


Chappaqua

Det var någon som undrade var jag bor, så här kommer en liten presentation.

Chappaqua heter staden. Eller stad och stad, det är ett litet ställe som tillhör ett större ställe, White Plains, om man säger så. Här bodde det från början indianer, därav namnet. Det ligger 40 min med tåg eller bil norr om Manhattan. Alla småställen tillhör New Castle, och ligger i Westchester County. Chappaqua är ett av många andra småställen, alla ställen ligger som en kedja. Först är det Pleasantville, sen Chappaqua, sen Mount Kisco. På sidorna har vi Millwood och Briarcliff Manor. Alla de här ställena är unjefär lika stora och det finns ett par pizzerior, olika restauranger, biosalong, mataffärer, klädaffärer, Starbucks (självklart) och andra fikaställen. Alla städer har sina egna stora sjukhus, polisstationer och brandkår. Staden är fin men liten, perfekt för barnfamiljer. Just Chappaqua är lite "finare", för det sägs att här finns de bästa skolorna.


Saker som är bra här är:

♦ Parker. Det finns parker överallt, stora gröna gräsmattor med stora lekparker för barnen. Plats att ha hundar på, vägar uppe i skogen där man kan "vandra".

♦ Även fast det egentligen bara är en litet håla så finns allt i närheten här. Verkligen allt man behöver. Massor av affärer, massor av bensinstationer, flera restaurander och caféer. Jätte många skolor och saker att göra. Det är bättre än i Sverige, för bor man i en håla där, så finns det inte 7 restauranger att välja bland. Det är som att det är ett måste och en självklarhet för amerikaner att ha allt nära.

♦ Engagemanget. Här engagerar man sig runt barnen, man gör allt för dom här. Och det finns också allt för barn att göra. Dom kan göra alla sporter här och alla anläggningar är nya och fina, dom kan göra allt man kan tänka sig, och det tycker jag är imponerande för en håla att ha det utbudet.

♦ Ekorrar! Haha, det finns hur många ekorrar här som helst. Varje gång jag går ut och går ser jag minst 10 st, det är nog till och med en underdrift :P

Dåligt:

♦ INGA TROTTOARER! Nej, det finns inga. För man ska inte gå här. Vart man än ska så tar man bilen, även om det är för att hämta barnen vid busstoppet som ligger 30 m från huset.

♦ Tur är det kanske att man tar bilen överallt här för annars hade man redan vart påkörd. Folk kommer i sina stora bilar här och dom kör som idioter. Vem var smart och beslutade att man kan ta körkort när man är 16?! Alldeles för tidigt om jag får säga...

Såklart har jag inga bilder, får skylla det på att det inte finns några trottoarer, lite svårt att fotografera från bilen :P

Fredag

Idag hade jag en skön dag, jag började kl 2 och jobbade till 8. Vädret lurade mig när jag skulle gå ut och hämta Tessa vid skolbussen, solen lös och det såg varmt och skönt ut men det var iskallt!
Okej, inte iskallt, men kallt var det, vilken besvikelse.

När jag slutade så åkte jag till Target och skulle ta ut några foton vi en fotoframkallningsmaskin, den skulle stänga kl 9, men hade stängt kl 8. Tack för den...

Nu ska jag ha en myskväll framför the office med jordgubbar och vindruvor : )

Imorgon jobbar jag från 9 till 12, sen bär det av in till NYC. Jag måste hitta några finkläder att ha till i påsk, jag har ju inget här, det är så frustrerande!

Tvättbjörn

Igår när jag åkte hem från Julia såg jag två tvättbjörnar, dom var jätte söta : )


Vårjacka




Yay

Min nya telefon : ) Samma som förut men hel svart



Den här får jag inte tappa bort...

Sen ska jag betala den. B ville inte det, men jag sa att jag ska och vill det, det var ju jag som tappa den andra så det är inte mer än rätt. Okej, vi kan dela på det, sa hon.
Fortsatte att dividera med henne, och efter ett tag så fick jag betala. Jag kan dra 10 dollar från din lön i veckan, sa hon. Åh hon är ju bara för snäll, tur så har jag ju sparat undan pengar till kamera, så jag har ju pengar. Om hon nu kommer ta emot det... Nu är hon för snäll, jag vill ju betala, det är ju lättare att göra det på en gång bara. Får se om ja kan smyga till henne lite pengar nån gång.

Carmel by the sea

På måndag flyger vi till San Fransisco. Det är en 6 timmars flygresa, usch. Och det blir ytterligare 3 timmars skillnad mot Sverige, så alltså 9 timmar nu.



Vi kommer spendera hela dagen i San Fransisco, sen åker vi till Carmel där morföräldrarna bor.

Dom bor i Pebble Beach, nån jätte känd golfresort. Det är ett inhägnat finare område, och B säger att det är som en hela annan värld där. : ) Kul.

Dom har också ett annat hus lite längre upp i bergen där det alltid är varmare som man kan åka till om man vill bada och så. Det är vad jag vet nu, jag vet knappt deras namn, men det blir nog bra :P Dom hade själva svenska au pairer när deras yngre barn var små, så dom är nog ganska förstående, hoppas vi på... : )








25e, veckorna går fort

Jag börjar 1.30 idag : ) Skönt. Hade så lång sovmorgon jag kunde innan städerskorna kom, alltså inte så lång : /. Men sova kan man göra en annan gång :P Idag ska Brenda försöka hitta en ny telefon till mig, skönt att får tillbaka mitt gamla nummer, och får en telefon man förstår sig på. Nu har jag Tessas och det tar en kvart för mig att skriva ett sms.

Igår jobbade jag hela dagen, nu har det fina vädret kommit tillbaka så vi var i parken och hade kul : ) Skönt att komma ut. Träffade en tjej där som bor här på vår gata, Fernanda, från brasilien. Hon är jätte trevlig, hon frågade om jag ville följa med till Vaxmuseet nu på söndag. Jag har ju pratat om att jag vill det, så det var ju kul : ) Jag är ledig nu på söndag, men det är "Passover", någon judisk helgdag som familjen firar så jag kanske borde stanna hemma och vara med på det istället... Sen så flyger vi tidigt på måndag morgon till San Fransisco så det är nog en bra idé att vara utvilad. Får se hur det blir.

Skulle faktisk vara bra att hålla sig bort från NYC, alltid när jag är där går det åt så mycket pengar. Konstigt det där...

Det börjar närma sig :D Snart är det den 8e april, Yay!!!

Hörs sen.




New York



New York,
concrete jungle where dreams are made of

There’s nothing you can’t do
Now you’re in New York
These streets will make you feel brand new
Big lights will inspire you

Tisdag

Igår och idag har det vart dåligt väder, regn och kallt så det har inte blivit så mycket kul gjort här. Jobbade 10 timmar igår, har 9 timmar idag. Efter det är man ganska trött och tråkig.

Det är iallafall bra att få nåt kul som piggar upp : )



Tack ♥

Ikväll ska jag nog åka med Rosi på en träff på Starbucks som är varje vecka för au pairer här : ) Då kanske man kan träffa lite nytt folk : )




Vädret här får mig att längta extra mycket tills nästa vecka, ett soligt California hoppas jag på  :D

Regn

Usch det regnade hela dagen igår. 10 timmars arbete igår, en hel dag idag med.

Hörs senare : )

Soliga Manhattan

Det var en varm dag idag med, det är så skönt och jag tog nog vara på solen på bästa sätt, imorgon ska det komma regn : (.

Jag har promenerat hela dagen, jag började med att gå från Grand Central 42nd street och Lexington av. till 71th street och York av. Jag skulle lämna ett par saker till Gene på sjukhuset där. Han har gjort sin operation nu, och när jag kom dit var han lite drogad :S Men han hade en fin utskt från sitt rum iallafall ut över Hudson floden : )
Jag tog en taxi ner till 40th street och gjorde jag det jag kom för, hittade en vårjacka och ett par svalare skor.



Sen började jag promenera ner längst 5th av. Ända ner till Soho och West Village, det är de mysigaste områdena. På vägen dit såg jag Michelle Obama (!) Japp. Det lönar sig att vara nyfiken. En av gatorna var helt avstängd av poliser, vakter, bilar och motorcyklar och häftiga killar med korviga sladdar bakom öronen. Det var säkert över 50 personer som stod och tittade mot en resturang, och nyfiken som man är så gjorde jag likadant. Eter att jag frågat några så fick jag reda på att det var Michelle som var där inne och åt lunch. Efter ett tag kom hon ut och alla skrek och hon sprang snabbt in en av de stora bilarna som var parkerade precis utanför.


Efter min stjärnspotting gick jag vidare till Gay street. Det var trevligt.


Ganska passande namn eftersom det ligger i Chelsea.

Vidare till Perry street och tittade på Carrie Bradshaws trappa



Såg lite andra saker med

Ett fint hus




Flatiron Building



NYCs Big Ben



Sen lunchade jag, drack en Romeo and Juliet som är en smoothie på jordgubb och banan och åt en STOR chocolate chip cookie : )








Lördag 20e

NYC eller inte?

Jag slutar kl 5 idag, funderar på om jag ska ta tåget in eller inte... Jag måste hitta en jacka, kanske ska försöka göra det ikväll. Eller så träffar jag några tjejer och stannar här och går på bio eller nåt annat kul. Eller bara vara hemma och ta det lungt... Ta en lång promenad i sommarvädret. Lika varmt idag. 72 f. Det är 22 grader.
Hmm känns ändå som om jag behöver lite lugn och ro. Det återstår att se hur det blir.


Tack för fina kommentarer, det är jätte kul att läsa hur det är hemma och jag uppskattar dom jätte jätte mycket, även fast jag inte svarar nåt.

Fredag 19e

En bra dag. En varm dag.

10 timmars arbete.


Jag var ute och lekte tidigare idag, hade på mig en trekvarts tröja och höll på att svettas ihjäl. Jag vet att det här bara är tillfälligt, värmen kommer inte hålla i sig, därför försöker jag ta vara på den så gott det går. Vara ute i solen så mycket jag bara kan.

Imorgon är det B födelsedag, jag var precis i White Plains och köpte nåt litet, hoppas hon bli glad.


Svenska färger



.

Man får riktiga vår- och sommarkänslor när man ser folk sitta ute i shorts och t-shirt på gräset och grilla. Jag blir så glad, kanske är det för det ser ut som en svensk sommarkväll eller så är det bara solen som gör det. Det spelar faktiskt ingen roll vad det är, jag njuter!

19 Mars

Det är den 19e mars idag, hela mars har verkligen flygit förbi, nu förstår jag vad de menar men att tiden går fort ibland...

På eftermiddagen idag var jag och August ute och lekte. Han fick prova att fota lite med min kamera, det gick väl sådär...







Och så en bild på det fina vädret :D Hoppas det håller i sig!



Seg dator?



Det står att det ska ta 39622 dagar och 14 timmar att föra över bilderna från min kamera till min dator (?) Som tur var gick det lite fortare...

Värme

Idag är det 17 grader varmt och en stor stol : )

Det är så härligt, nu är det äntligen lite värme i luften. Allt blir så myckt enklare när det är varmt och torrt ute.
Jag och August var först i parken imorse kl 9 : ) jag vill ta vara på all tid man kan få utomhus.
Kl 11 bar det av hemåt för lunch, och jag hoppas vi kan gå ut igen när lillen vaknat.





I helgen ska det vara lite över 70 fahrenheit. Det är lite över 20 grader :D Jaaaaaa!

Bagels

You have a serious bagel addiction, you know that, right?

Haha skön kommentar från min värdmamma idag.

Och jo, jag vet...


Lunch


Bra sällskap : )

Alltid lika mysigt med lite sällskap : )






Hon heter Sunny, men jag kallar henne Fatso

Coldstone

Nu på kvällen åkte jag, Rosi (Brasilien) och Julia (Tyskland) till en glassbar. Coldstone, ligger i Pleasantville. Riktigt gott var det, jag tog en cookie glass. Chokladglass mellan två chocolate chip cookies :D Väldigt Sandra...






Showing our true colors...






Nästa glassbar blir Ben &Jerrys :D

Solsken

Idag åkte vi till parken, det var jätte fint väder, det är så härligt att vara ute nu. Vi var där i säkert 2 timmar. Jag hade tur, både Rosi och Julia var där med sina barn så det var kul : )




Det är bra att klä sig bekvämt när man hänger med en tvååring...




Det rinner en liten bäck precis intill lekparken (väldigt smart byggt) och Augie var på väg ner i den 3 gånger, en av gångerna var jag på väg att följa med. Och en sak som jag måste tänka på tills nästa gång vi ska åka till parken, är att ta på han en färgglad jacka, idag hade han en beige jacka, och han liksom smälte in i det träfärgade. Inte bra...



Tisdag - Bra och DÅLIGT!

Dagen började bra med jätte härligt väder : ) NU ÄR DET VÅR :D

Jag var ledig fram till 3 idag så jag hade halva dagen till att göra andra saker. Idag var det lekgrupp här hemma, och det var 8 mammor och 8 tvååringar som kom kl 9.30 så jag åkte iväg till ett jätte bra ställe där man kan gå en lång promenad. Det ligger i Millwood, kanske 5 minuter häifrån och promenadvägen var fin och bra.





Vårtecken


Jag promenerade i en timme i solen, jag blev så varm att jag bara gick i tröja utan jacka ett tag. Sen hoppade jag in i bilen och åkte bort till affären. Allt bra än så länge. Gjorde lite ärenden, bla var och köpte 12 bagels för två dollar (!) vilket är alldeles för billigt, killen i kassan måste ha räknat fel.

Iallafall, sen när jag kom hem och skulle börja jobba kl 3 så var jag tvungen att gå och hämta min telefon eftersom jag och lillen skulle ut. Letade i handväskan... Letade genom mitt rum... Gick ut i bilen och tittade... Vände upp och ner på hela mitt rum... Vi ringde efter den och nu har jag letat i hela huset och den är borta! Min amerikanska telefon som familjen gav mig, är borta.

Känna väldigt frustrerande eftersom alla mina nummer osv är borta, och det känns också väldigt pinsamt eftersom jag har slarvat bort nån annans telefon! Jag har aldrig, verkligen aldrig tappat bort nåt som är viktigt tidigare, och nu när jag gör det så tappar jag bort nåt som inte ens är mitt! Bra jobbat...

Och det hela känns så konstigt för jag är nästan 100% säker på att jag hade med mig telefonen från promenaden in i bilen, så den måste vara i bilen nånstans. Men när vi ringer till den så går det direkt till voicemail, så antagligen har nån annan den och har stängt av den, för batteriet har jag laddat hela natten. Jag måste ha tappat den nånstans...

Men men, vad kan man göra? B ska ringa och se om det är nån försäkring på den imorgon och sen spärra kortet. Sen så får vi se hur dyrt det här blir...


Hmm

Jag vill åka till Madame Tussauds, var precis inne på hemsidan och det är inte allt för dyrt. 30 dollar, det är det värt, jag har alltid velat sett det.








Godmorgon Måndag

Jobba mellan 11 och 7. Hörs ikväll!

Oväder

Läste precis i aftonbladet om stormen som har vart här. Tur att vi inte förlorade elen den här gången, många av familjens vänner har gjort det, så den verkar ha slagit hårdare på vissa ställen. Nu förstår jag varför Rosi sa attjag var galen som ville åka in till NYC idag, jag som trodde det bara var lite regn.



Crazy plans

08.05 - Jag bestämmer mig för att gå en promenad

08.06 - Ångrar mig, jag ska jogga!

08.11 - Är utanför huset och börjar min tur

08.15 - Har håll i båda sidorna, är övertygd om att jag snart kommer att dö

08.16 - Drar ner tempot och går istället

08.19 - Måste börja springa igen för att inte frysa ihjäl!

08.24 - Håller på att snubbla över en stor gren (som fortfarande inte har flyttats från vägen sen stormen)

08.25 - Får en skrattattack när jag tänker på hur det måste sett ut

08.39 - Måste spara på energin, det är ju en dag imorgon också, fortsätter min tur i promenadtempo

08.50 - Kommer hem, mycket nöjd och trött.


Du ska inte vinna vadet Tobbe! Du ser, det här går ju riktigt bra för mig...

Sommartid :D

Idag ställde vi om klockorna till sommartid här. Jag tycker det är lite konstigt att Usa (och Canada, tror jag) gör det innan alla andra. Men det är så det är iallafall, nu är tidskillnaden från Sverige bara 5 timmar, till den 28e mars iallafall.


NYC Söndag

Idag var det, som väntat ett blött New York. Ingen ville åka in med mig på grund av allt regn :P Så jag fick åka själv. Jag ville får tag på en vårjacka, det börjar verkligen bli tid för det. Jag letade överallt, men jag hittade ingen. Jag vet inte riktigt vad jag är ute efter så det var nog därför...


Såklart så hittade jag massa annat, man kan inte låta bli att handla när det är så billigt. Sen så behöver jag ju faktiskt också lite baskläder eftersom allt jag kom hit med var en resväska kläder, och det räcker inte långt.

Jag hittade två par jeans och en t-shirt inne på forever 21. Tillsammans betalade jag 34 dollar som är 252 svenska kronor.






Jag hittade en ny bra butik idag, Strawberry heter den, ligger på 34th street som forever 21 så det var nära och bra ; )
Här hittade jag en kjol och en skön vardagströja.






Sen gick jag till det svenska caféet, Fika espresso house som pappa och Terese har tipsat om. Det fanns hallongrottor, sillmackor och massa annat gott. Det var två svenskar som jobbade där, så det var kul att prata lite svenska : ) Jag köpte med mig hallongrottor hem till familjen så dom ska äta det nu ikväll. Får se vad de tycker om dom : )



Nu sitter jag här med en ny påse vindruvor och funderar på attt gå ut på en promenad...

Goodnight

Det har regnat hela dagen idag, väldigt trist. Det positiva med det är ju att all snö är borta nu, det är ju ändå nåt bra
: ) Jag hoppas på att vädret är bättre imorgon då det är dags för NYC. Jag ska försöka hitta en vårjacka, ja har bara min boomerang och den är alldeles för varm.

Nu, sova!

Godnatt

Yaaay :D

Vindruvor, 1.99 för en hel påse : )


Clustermeeting

Mötet igår var kul. Det var bara vår grupp som träffades, mötet skulle vara på Starbucks i Ardsley, men när alla kom dit var det stängt. Även fast vår counsler hade pratat med om där och bestämt att vi skulle va där. Lite konstigt men men. Vi åkte till en pizzeria i närheten istället, så det var ju bra : )

Många tyskar och brasilianare, ingen svensk. Hon den nya svenska tjejen som kom tillhör ett annat cluster, men jag ska får hennes mejl adress så jag kan skriva till henne : )





Tack Jesper

Tack så mycket för teckningarna Jesper, dom är jätte fina ♥




Dåligt väder

Kul väder att vakna till. Det regar och blåser ute, jag som ville ta en promenad.



Hoppas hoppas det blir bättre väder tills imorgon annars kommer det bli ett blött New York.


Fredag

Jag har precis rostat en bagel och sitter och dricker nån vitamindryck och hoppas den ska få mig att blir frisk. Precis när förkylningen var på väg att försvinna, så blir jag dålig igen. Jag får fortsätta med mitt té, mina frukter och drycker.

Imorse kl 9 lämnade vi huset och styrde mot NYC. Vi åkte till the Metropolitan Museum of Art. Det var kul och jätte intressant att se, all konst man kan tänka sig finns där. Precis som naturhistoriska museumet så var det här med jätte stort. Verkligen värt att besöka, speciellt om man gillar konst.






Efter muséet så åkte vi till Shick and Shack, som är en fastfood resturang där all mat är organisk och ändå ganska nyttig. Det var nog den godaste hamurgaren jag har ätit, och det var den godaste milkshaken jag druckit. Stället var packat med folk, det förstår jag med tanke på maten. Det låg på upper west side, och på vägen dit åkte vi förbi Seinfelds lägenhet, och även lägenheten där Madonna bode förut. Båda med utsikt över Central Park.

Ikväll är det clustermeeting i Ardsley, jag och Rosi ska åka, hoppas på att det blir kul : ) Jag har hört att det har kommit en ny svensk tjej hit, så jag hoppas på att hon kommer.

Nu dags för att det lugnt innan jag börjar om en halvtimme igen.


Torsdag

Igår tog jag det mst lugnt, jag och August var i parken, biblioteket och i mataffären. Vi åket till en speciell mataffär som har dom där matvagnarna med en bil på, så barnet kan sitta iden och åka. Vilken bra idé, tänkte jag.
Dåligt besult, märkte jag efter ett tag. Man skulle ha behövt ett speciellt körkort för att köra dom där, helt omöjliga och jag vet inte hur många gånger jag höll på att välta ner hela stora hyllor. Det slutade med att jag backade genom hela affären, det var det lättaste.

Efter vi hade handlat åkte vi en snabbis till Leonard park för att äta ett litet snack

Snön börjar försvinna och fåglarna kommer fram




Kvällen blev lugn, och det var bra.


Onsdag

Klockan 8.30 imorse började jag jobba. Jag och August packade in oss i bilen och åkte mot Kids U kl 9, hans klass börjar kl 10.10 så vi hade nog med tid att leka. Mycket barn överallt, skönt att A ändå leker så bra själv, man måste inte klättra efter honom hela tiden  :P
Efter gymnastikklassen så åkte vi hem och åt lunch, mac and cheese till August, men grönsaker och kyckling till självklart, så det inte är allt för onyttigt. Usch, jag förstår inte hur dom kan gilla det, det är så äckligt. Makaroner i en blaskig "cheddar" sås. Samma sak folk som köper pommes frites och har ost som dipp...

Efter lunchen var jag ledig och åkte och köpte lunch, sushi idag igen : ) och min fruktskål. Sen var det dags för mig och August att hämta Willa kl 3 från skolan, åka med henne till biblioteket så hon kunde plugga lite och sen iväg på teaterklass. Nu på kvällen har vi vart ute och lekt och ätit mat och nu har jag slutat : )

Dags att hoppa in i pyjamasen och kolla på nån bra serie.

Godnatt

Nu är det dag att sova, jag börjar kl 8.30 imorgon, och det är onsdag så det betyder Kids U : ) gymnastikklass.
Hörs imorgon.


Learning Across America

Eftersom jag kom hit när alla utbildningar redan hade startat så har det vart svårt, eftersom allt har vart fullt. Men nu tog jag vad som fanns kvar, och jag tror det här kursen blir rolig. Skolan ligger inne på Manhattan, och är en del av Manhattanville College.

Kursen heter Learning across America och jag ska läsa om Washington. Man läser om historia, konst, monument och lite annat. Det är bara 3 söndagar, och sen en weekend då man åker till Washington och ser och gör allt man läst om : )
Kul att vi ska åka mellan den 3e och 5e Juli, vi kommer fira nationaldagen där, och det är den bästa platsen att vara på då :D

Jag kommer få 3 credits och 40 timmar för den här kursen, alltså hälften av vad jag behöver efter mitt år. Sen i höst ska jag läsa nåt annat lite mer seriöst som man faktiskt kan ha nytta av senare i livet :P






Empire State Building och Central Park

Första gången jag och Rosi åkte till NYC så dog ju min kamera uppe i Empire State Building. Som tur var så hade ju Rosi med sig sin kamera, så jag använde den resten av dagen, jag har nu äntligen hämtat bilderna :D Det är många bilder, men det är för att de alla är så fina. Jag kan inte sluta titta på dom, det var som när vi var däruppe, man tittar och tittar. Man är helt facinerad.


























Chrysler Building



Flatiron Building






Efter Empire så gick vi til Central Park och hälsade på hästarna. Det kostar 40 dollar att åka 20 minuter, svindyrt. Hästarna jobbar från 9 till 5 varje dag i veckan










Ja det var lite av bilderna :P

Tisdag

Promenaden imorse var skön : ) Jag var ute i en timme, och nu är våren här. Det märks, och det är så kul.





Efter promenaden åkte jag till affären för att köpa lite frukt och fick också med mig lunch hem. Sushi :D
Dom gjorde maten medans man tittade på, och det var supergott. Till efterrätt blev det frukt : ) A&P heter affären och allt är jätte fräscht och gott






Jag började jobba kl 2.30, och då sov lillen och dom andra var i skolan så jag städade undan på detras rum och vek tvätt. Sen kom W hem med en kompis, och det var dags att fixa lunch till dom. Sen hämtade dom Tessa vid buss stoppet, eftersom Augie fortfarande sov. Tessa satte sig på en gång med läxorna, sen vaknade lillen. Och så kom B hem, och jag och Augie åkte till ett barngym/lekplats inomhus. Det ligger bara 5 minuter härifrån och vad det heter har jag glömt :P Det var iallafall jätte kul där, och det är bra att ha ännu ett ställe som man kan gå till : )







Nu har jag precis ätit mat och slutat, jag hoppas på att jag kan åka till Rosi och hämta mina bilder på Empire State Buildning. Alla bilder finns ju på hennes kamera och jag vill verkligen ha dom nu : )



Vårsol

Nu är det dags för en promenad i vårsolen. Jag börjar inte förrän kl 2,30 idag så jag kan gå en lång runda. Hoppas mina fötter tillåter det bara : )

Fredag

Nu på fredag är flickorna lediga från skolan, hehe dom går ju aldrig i skolan här :P Lärarna skulle ha nån planering eller nåt, det tycker man ju att dom borde kunna ha haft på alla snow days...

Men iallafall, eftersom flickorna ska vara hemma hela dagen då så har vi planerat att åka in till NYC. Vi ska till the museum of modern art, kul att se lite riktig konst : ) Och sen ska vi luncha i Central Park och gå på någon sorts lekpark där. : ) Kul!




Mumma!

Titta vad B kom och gav mig! : D Det var mycket gott måste jag säga..


1 Månad

Idag har jag vart här i USA i 1 månad. Jag åkte måndagen den 8e februari. På torsdag är det en månad hos familjen.
Allt känns bra, jag väntar fortfarande på att få jätte jätte mycket hemlängtan och bara gråta hela dagarna som alla säger att man får :P Mitt har inte kommit än, jag vet inte om det kommer heller. Undra om det är bra eller dåligt? :S Självklart har jag hemlängtan, nästan hela tiden faktiskt, men det är sånt man får ta. Det var jag ju beredd på. Det är ju en självklarhet när man är på andra sidan jordklotet..

Det känns skönt, och det känns som om tiden har både gått snabbt och sakta. Ibland känns det som om tiden aldrig rör sig, men nu sitter jag här en månad senare, och tycker det har gått fort. Ganska fort iallafall. Det känns bra och naturligt att vara här och jag tycker jag passar in.

Jag har hunnit med NYC, White Plains, Stamford, jag har hittat ett par vänner, vart på cluster meeting, skrivit in mig på min första klass, lärt mig hitta nästan överallt med alla tre bilar och lärt känna den här familjen. Skönt.

Det som också känns skönt är att jag har en sån rolig tid nu som kommer upp : )
Den 29e flyger jag och flickorna till San Fransisco, vi ska hälsa på deras morföräldrar i Carmel, och vi kommer stanna i en vecka. Jag hoppas på värme och mycket sol :D

Sen kommer vi hem måndagen den 5e, sen på torsdagen den 8e landar mitt finbesök i form av Sammy ♥ Markus ♣ och Cissi ♦. Dom stannar till på måndagen och det kommer bli en kul weekend i New York :D

Ett par saker vi bara måst göra och se är

Times Square, självklart, det är ett måste.

♦ Åka upp i Empire State Buildning eller Rockefeller Center "The rock" och se utsikten över New York

♦ Åka färjan och titta på Statue of Liberty

♦ Se någon match på Madison Square Garden, hockey eller basket. Är säsongen över då så kan vi se baseball

♦ Shoppa på Fifth Avenue

♦ Se Chinatown och Little Italy och Soho

♦ Strosa runt och och jag får bestämma, sjävklart ta en fika i Central Park

Ground Zero är ju inte världens roligaste plats, men kanske kul att ha vart där

The High Line, jag älskar den

Det här är bara lite av det jag kom på nu, det kommer bli ett par späckade dagar :D



Natti natti

Nu har jag kollat på the office och nu ska ja sova. Sovmorgon imorgon :)

Polices

Idag var polishästarna ersatta med bilar vid Times Square.



Times Square lyser upp flera gator. När vi skulle åka hem och gå mot stationen så hann det bli mörkt, så jag var tvungen att fota lite.






Långt på andra sidan har vi Sverige




Spiderman

Jag såg Spiderman idag, han sprang runt och kastade nät på folk längst 5th avenue...






En söndag i New York

Idag har det vart jätte bra väder, hela dan så har det vart sol och det är inte alls kallt ute längre. Det är så skönt att våren äntligen är på väg.

Jag och Rosi tog tåget in till NYC kl kvart i elva, och gick direkt till Times Square och tog tunnelbanan ner till Chinatown och Little Italy. Chinatown var väl sådär, längst Canal street är det bara små gatuförsäljningar med kopior av alla märken som finns. Little Italy var mysigt, och jag tror att för att uppskatta båda de här ställena så måste man lära sig lite mer om vart man ska gå och vad som finna att se. Alla gator i downtowm är huller om buller så det är jätt svårt att hitta :P







Efter det så gick vi till Soho, har hört att det ska vara jätte bra shopping där, och det stämde. Soho är jätte mysigt och det finns alla affärer man kan tänka sig, både billiga och dyra. Jag skämde även bort mig själv här och fixade mina naglar för första gången i mitt liv :D det blev jätte fint, och det är skönt att ha jämn långa naglar, det var ett tag se.



Vi lunchade i Soho på ett fint litet ställe, självklart blev det en hamburgetallrik :P hehe det var länge sen så jag var tvungen. Stora pommes frites med mycket potatis, det gillar vi! :D





Mitt sällskap för dagen, Rosi



Vi gick förbi The Magnolia Bakery som är ett jätte känt cupcake bakeri. Kön in var jätte, jätte lång, så tyvärr orkade vi inte stå in den :P Jag får ta och smaka det någon annan dag.



Efter Soho gick vi till the highline, det är en promenadväg som är byggd på ett gammalt järnvägsspår upp i luften längst Hudson floden. Jätte fin utsikt hela vägen, det var ganska kort, tog väl 20 minuter att gå. Vi gick precis när solen började gå ner, helt underbart. Man kunde se frihetsgudinnan, Empire state building coh mycket mer. Jätte bra verkligen och jag hoppas dom kommer bygga den längre : )







Det finns många fina hus att se







Idag åkte vi aldrig till Frihetsgudinnan, det hann stänga den här gången med, så vi fick improvisera lite..



Efter allt det här så gick vi 22 blocks längst 6th avenue, vi hittade ett par jätte billiga affärer, så det var kul. Det jag köpte idag var mina solglasögon, självklart ser jag ut som en mygga i dom, men jag börjar vänja mig. 5 dollar betalade jag, och jag hoppas dom här kommer hänga kvar längre än de andra som ligger nånstans på Atlantens botten :P




The office

Det är den här serien jag tittar på, grymt bra. Men i början måste man ge det några avsnitt, det blir bara bättre och bättre : )


Cookies

Nu ligger alla barn och sover och jag ska snart börja titta på the office på min dator. Det är en jätte jätte bra serie som går här, och jag måste kolla ikapp så jag kan se det på TVn sen. Jag har redan kollat på alla desperate housewives avsnitt :P jag var tvungen att hitta nåt nytt att se.

Kakbakandet gick bra, dom blev stora och så goda. Hehe alldeles för stora så alla satt ihop. Men för att vara första gången är jag nöjd :D Och som jag sa så var det inget fel på smaken, och det är ju vad som räknas. Måste verkligen anstränga mig för att inte äta upp alla...







Sandra the cookie maker


Mumsi :D

Ikväll ska jag och flickorna baka chocolate chip cookies när lillen har lagt sig :D

Mums!

Mad Hatter

Jag träffade Johnny Depps karaktär; Mad Hatter på bion igår :D


Lördag

Hej

Här skiner solen och nu börjar det verkligen bli vår. Jag är jätte sugen på att ta en lång promenad, men efter min promenad igår så har jag fått skoskav och på ena foten har jag en jätte stor blåsa. Jag var precis och köpte speciella plåster så jag förhoppningsvis kan gå normalt imorgon.
Igår när vi var på bio så haltade jag fram :P haha det måste sett roligt ut, det är konstigt att nåt sånt litet kan göra så ont. Nej jag ska nog ta en promenad ändå, testa de nya plåstrena. Se om de funkar så jag vet om jag kan åka till NYC imorgon, vill ju helt inte åka om jag inte kan gå, det kan bli ett litet problem då. Om jag åker, eller jag ska säga när jag åker imorgon vill jag åka upp i Rockefeller Center, och även åka och se Frihetsgudinnan från färjan. Vi vet ju nu sen sist att sista färjan går 3 på söndagar :P

Igår var jag med och hämtade en av flickorna i skolan, det var lite speciellt det. För att få med sig barnen så måste man skriva under vem som hämtar och när. Sen kommer barnen och lärarna håller koll så att rätt barn kommer med rätt vuxen. De barn som inte har några föräldrar där får stå kvar i en liten grupp med en lärare och vänta, och vänta. Hehe det såg ganska komiskt ut med alla lärare som sprang runt med walkie talkies och försökte hålla koll på allt... Barn som ska med skolbussarna blir ledda ut av lärare. Det är säkert ett jätte bra sätt, men kanske inte det mest effektiva. Jag tror skolhämtningen tog lite mer än 30 min.

Nu är det promenad dags! Jag börjar jobba kl 5, sen jobbar jag tills föräldrarna kommer hem inatt.


Alice in Wonderland

Ikväll var vi på bio, jag åkte över till Julia vi 8, sen åkte vi fem tjejer till White Plains och såg Alice i Underlandet, 3D. Filmen var helt okej, ingen höjdare, trodde faktiskt mer om den.

Nu är jag trött och ska sova, och jag hoppas på att jag kan sova länge imorgon

: )


4 av oss, denna bild bevisar hur kallt det är i biosalongerna


Jag och Julia



Är riktigt nöjd med den här bilden


Godnatt

California

Den 29e Mars flyger jag och flickorna till deras morföräldrar i California : D

Det ska bli kul! En vecka stannar vi

Fredag :D

Sitter och äter (som vanligt) lunch vid min dator : ) Idag har vi vart och lekt på Kids U. Jag började jobba kl 9 imorse, och vi började nästan på en gång att klä på oss kläder och packa in oss i den stora bilen. Efter att jag hade kört ett par hundra meter så började bensinlampan lysa. Bra, tänkte jag. Då kan jag åka och tanka, så vet jag hur det fungerar sen. Hehe det var inte så lätt... När jag kom till macken så fanns det fem olika alternativ att välja. Jag ringde B och hon frågade vilket som var det rätt. Hon sa, ta den vanliga, ta regular. Jaha men vilken är det? undrade jag. Hon kom inte ihåg så hon sa bara, tanka den billigaste. Men ändå för att vara säker på att jag inte skulle totalförstöra bilen (om det nu är möjligt) så gick jag in och frågade, 87 är visst regular gas här. Bra att veta till nästa gång. Jag tankade i 20 dollar i siennan och det blev halvtank :P kul det iallafall.

På Kids U idag träffade jag Julia och hennes Owen. Det var kul, vi bestämde att vi ska ses ikväll och hitta på nåt kul.





Självklart så finns flaggan där...


Pizzatime!

Pizza till middag idag :D Mycket gott och uppskattat! : )
Pizzorna var faktiskt väldigt goda, hade förväntat mig annat, så jag blev glatt överraskad.





Nu är det dags för ett bad : )

Hörs sen

Torsdag

Det var kul på biblioteket idag : ) Det var en barnstund, som är nästan varje dag, där som sjöng och läste böcker för barnen. Det är bra att ha ett ställe att gå till, så man inte bara är hemma. Jag träffade en annan au pair där, jätte trevlig, jon kom från Panama. Henne ska jag ringa ikväll, kul att träffa en ny tjej som man kan göra nåt med.

Nu sitter jag och äter lunch, jag börjar jobba kl 2.15 igen, och när lillen vaknar ska jag nog ta ut han. Idag är det sol och blå himmel så det är skönt : ) Sen jobbar jag till 7 ikväll.


Brazil Brazil Brazil

Nu sitter jag i min pyjamas, kom just hem från en fika med Rosi, och en ny tjej, men jag kommer inte ihåg vad hon hette :P Jag är sämst på att komma ihåg namn. Men hon var jätte trevlig iallafall : ) Hon var med från Brasilien, det kryllar av dom här :P Överallt
Blir nog att åka med dom två till NYC på söndag, det är ju som B säger, jag måste ta vara på tillfället att åka dit, det är inte alla som bara kan ta en kort tågtur och se NYC : ) Vill åka upp i Rocefeller center och titta.

Imorgon börjar jag jobba halv 9, funderar på att ta lillen till biblioteket och spendera lite tid där. Varje dag är det lässtund, och sen så kan det ju alltid vara kul att bara åka ut på en liten utflykt : )

Nu ska jag sova, är så trött på mornarna när jag vaknar så jag måste verkligen lägga mig ännu tidigare. Tror det beror på den här förkylningen jag fortfarande har. Mina bihålor börjar göra ont, och jag vill verkligen inte behöva åka till sjukhuset här. Då kommer jag säkert dras med räkningar hela året ut..
Hoppas bara på att inte bli värre : )

Hörs imorrn!

:D

Lunch

Hemma från Kids U, hittade dit och hem igen : ) Åkte imorse runt nio, vi har lekt gått på gymnastikklass och musikklass. Sen åt vi lite mellanmål, sen var det dags att åka hem. Jag slutade kl halv 12, har rast nu till kl kvart i tre. Var tvungen att åka ner till banken och skriva på ett till papper och fylla i min svenska adress.
Haha när han kollade i mitt pass och skulle skriva ner mit namn frågade han; Är Stockholm ditt efternamn?
Hehe jag hade lite svårt att hålla mig för skratt :P

Nu ska jag äta lite lunch och bara ta det lugnt. Är ännu mer förkyld nu, har vart det sen jag kom. B köpte hem ett te som är bra att dricka när man är sjuk, så nu ska jag se om det fungerar : )

Hörs sen!

Godnatt

Dags att sova, jag börjar kl 8,30 imorgon. Bra att samla lite energi eftersom vi ska till Kids U, lillens gymnastikklass. Det blir kul!
Jag har fått sms av en svensk tjej som bor här i området, det är kul det med, men kanske inte det bästa. Börjar man träffa henne ofta så blir det för mycket svenska, och det är inte det jag behöver.

Men men jag ska träffa henne för en fika nån dag iallafall : )

Godnatt och ha en bra dag nu

Hemma efter en biltur

Kom precis hem, har vart på Target, det stänger 10 på kvällarna så det är bra. Hittade vad jag letade efter : )




TADAAAAA

Nya träningsskor : ) 27 dollar, det duger.



Jätte sköna, och jag stog och valde mellan vit och svart, och svart är ju mycket bättre.

Var även en sväng in på en stor matbutik de har brevid och köpte lite gotti gotti



En stor skål med färsk frukt, det är 1,6 lb, vet inte riktikt hur mycket det är, men det är mycket iallafall :P

Nu har jag och roa mig med iallafall : )

Måste klippa mig!

Jag är så trött på mitt hår nu, ska boka frisörtid så fort jag har tid, och hittar en bra frisör förstås :P


Starbucks

Har hittat en ny sak jag gillar. När jag var på Starbucks i söndags provade jag dessa, och dom var väldigt, väldigt goda!






Skön Tisdag

Jag började dagen kl halv nio, så det blev en skön sovmorgon : ) Jag tog toyotan och körde runt lite, så nu har jag kört alla tre bilar så det är bra. Toyota Sienna är det tror jag, den var väldigt lättkörd så det var bra. Haha den här förstod jag iallafall hur man fick igång. Häromdagen när jag kom från tåget så fick jag inte igång saaben :P
Jag satte i nyckeln och försökte starta och inget hände, jag satt säkert där i 10 minuter och försökte trycka på olika knappar och göra olika saker men inget hände. Funderade även på att ringa Sammy och fråga han vad som kunde vara fel. Precis innan jag gav upp och var på väg att ringa Brenda så kom jag på det. Man var tvungen att ha 1ans växel i för att starta bilen. Jag vet inte om det är jätte vanligt men det var nytt för mig iallafall : )

Idag åkte jag till Mount Kisco, stannade i en outlet butik och hittade ett par byxor att träna i.

12,99 dollar



Letade efter ett par träningsskor, men jag tyckte 34 dollar var för mycket :P Så jag ska kolla vidare. Man blir så snål här när man vet att det kan finnas lite billigare på andra ställen.

Dagen har gått bra, var ute på en promenad med lillen i vagnen och försökte gå in mina skor, lekte lite och gick in sen. Vi har ritat, gjort stämplar och lekt lite till. Vädret har varit lite sådär de sista dagarna, ingen sol knappt : ( så nu hoppas jag verkligen på bättre väder!

Fick reda på att social security kontoret ligger i White Plains så nåt sånt blev det inte idag heller.

Nu ska jag träffa Rosi snart, om hon har slutat och inte jobbar sen kväll. Ska ta bilen och köra till Pleasantville och försöka hitta till Kids U, gymnastiken vi ska till imorgon : )

Hörs sen! : )





Godnatt

Sovmorgon imorgon : )
Börjar jobba kl 7, så jag ska försöka ta mig till Mount Kisco och fixa social security number : ) jag säger försöka för det blir inte alltid som jag tänkt mig.
Sen hoppas jag att Rosi har kommit tillbaka från Florida, så kanske man kan ta en fika på kvällen. Vi får se.
Nu, ringa och väcka älsklingen, sen sängen :D

Godnatt

Min shopping

Mina nya skor, sköna sneakers (snart tror jag), 150 kr





Mina jeans, 9,50 dollar



Lite bastoppar, den dyraste kostade 9 dollar tror jag, alltså ganska billigt.











Köpte en ny karta, NYC shopping : )


Jag och NYC

Igår fick jag inte tag på nån som kunde åka in med mig till NYC, alla var insnöade och kunde inte ta sig nånstans. Så jag bestämde mig för att åka ändå, jag var tvungen att köpa nya skor, och jag ville verkligen ut och göra nåt kul efter att ha vart fast i huset.

Jag åkte vi 12, och började gå på Fifth Avenue för shopping : ) Tråkig som jag är så gick jag in på H&M och tittade, mycket fina kläder där : ) Bra priser! Hittade ett par snekers och lite toppar där.
Sen gick jag till Forever 21, låg på 34 th street mellan 5th och 6th avenue, så det var bara 8 blocks att gå, men dum som var hade jag mina nya skor på mig så jag fick skapligt ont i fötterna. Priserna på forever 21 är helt otroliga, det är så billigt där, hittade ett par jeans för 9,50 dollar. Dom har alla sorters kläder, och allt är jätte fint, jätte bra butik, måste dit igen : )

Gick till New York Public Library och tittade. Tråkigt att det är massor med säkerhetskontroller överallt, det blir så komplicerat att komma in då. Kolla igenom väskor, känna igenom hela kroppen bara för att få komma in.





Lunchade på ett jätte gott ställe på 6th avenue, och gick runt och runt och tittade i butiker hela dagen. Såg mycket konstiga människor :P Och några mer normala :P Strosade mest runt, fikade på Starbucks i Empire State Building och hade det allmänt bra : )

Kollade på Rockefeller Center, gick förbi jätte många fina kyrkor på fifth avenue, vet inte vilke de är, måste kolla upp det :P Kul att se Times Square, Chrysler Building och Empire State Building i mörket, de var upplysta och fina.

Tåg tåget hem vi 7 när det blev mörkt, haha det finns många konstiga personer i NYC så det var nog bäst.

Bryant Park


Rockefeller Centrum







Lite av Times Square


Empire State Building



Chrysler Building










RSS 2.0