Chappaqua

Det var någon som undrade var jag bor, så här kommer en liten presentation.

Chappaqua heter staden. Eller stad och stad, det är ett litet ställe som tillhör ett större ställe, White Plains, om man säger så. Här bodde det från början indianer, därav namnet. Det ligger 40 min med tåg eller bil norr om Manhattan. Alla småställen tillhör New Castle, och ligger i Westchester County. Chappaqua är ett av många andra småställen, alla ställen ligger som en kedja. Först är det Pleasantville, sen Chappaqua, sen Mount Kisco. På sidorna har vi Millwood och Briarcliff Manor. Alla de här ställena är unjefär lika stora och det finns ett par pizzerior, olika restauranger, biosalong, mataffärer, klädaffärer, Starbucks (självklart) och andra fikaställen. Alla städer har sina egna stora sjukhus, polisstationer och brandkår. Staden är fin men liten, perfekt för barnfamiljer. Just Chappaqua är lite "finare", för det sägs att här finns de bästa skolorna.


Saker som är bra här är:

♦ Parker. Det finns parker överallt, stora gröna gräsmattor med stora lekparker för barnen. Plats att ha hundar på, vägar uppe i skogen där man kan "vandra".

♦ Även fast det egentligen bara är en litet håla så finns allt i närheten här. Verkligen allt man behöver. Massor av affärer, massor av bensinstationer, flera restaurander och caféer. Jätte många skolor och saker att göra. Det är bättre än i Sverige, för bor man i en håla där, så finns det inte 7 restauranger att välja bland. Det är som att det är ett måste och en självklarhet för amerikaner att ha allt nära.

♦ Engagemanget. Här engagerar man sig runt barnen, man gör allt för dom här. Och det finns också allt för barn att göra. Dom kan göra alla sporter här och alla anläggningar är nya och fina, dom kan göra allt man kan tänka sig, och det tycker jag är imponerande för en håla att ha det utbudet.

♦ Ekorrar! Haha, det finns hur många ekorrar här som helst. Varje gång jag går ut och går ser jag minst 10 st, det är nog till och med en underdrift :P

Dåligt:

♦ INGA TROTTOARER! Nej, det finns inga. För man ska inte gå här. Vart man än ska så tar man bilen, även om det är för att hämta barnen vid busstoppet som ligger 30 m från huset.

♦ Tur är det kanske att man tar bilen överallt här för annars hade man redan vart påkörd. Folk kommer i sina stora bilar här och dom kör som idioter. Vem var smart och beslutade att man kan ta körkort när man är 16?! Alldeles för tidigt om jag får säga...

Såklart har jag inga bilder, får skylla det på att det inte finns några trottoarer, lite svårt att fotografera från bilen :P

Kommentarer
Postat av: Mormor Sol-Britt

Lilla gumman, njut av din tillvaro är aningen avundsjuk.

2010-03-27 @ 09:52:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0